НОВИНИ ПЛЮС

02.04.2015

Обшуки в Міністерстві внутрішніх справ

Служба безпеки України у вівторок провела низку обшуків у центральному апараті Міністерства внутрішніх справ та інших підрозділах правоохоронного відомства. Це підтвердили агентству «Інтерфакс-Україна» у спецслужбі в середу. Першим таку інформацію оприлюднив народний депутат від Радикальної партії Ляшка Ігор Мосійчук, який написав у «Фейсбуці» з посиланням на «інсайдерську інформацію», ніби СБУ проводить масові обшуки в кабінетах заступників голови МВС, ДП МВС «Спецсервіс» тощо.

З екс-командира «Айдару» хочуть зняти депутатську недоторканність

Колишнього командира «Айдару», народного депутата Сергія Мельничука підозрюють у залученні бійців батальйону до викрадення директора ГП «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит нардепа Мустафи Найєма. Згідно з цим документом, управління ГПУ з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне положення, проводить досудове розслідування. Вирішується питання про притягнення Мельничука до кримінальної відповідальності й зняття з нього депутатської недоторканності.

Раніше через зміну керівництва «Айдару» спалахнув скандал: Мельничук не хотів втрачати контроль над ним і утримував у себе печатку батальйону. Він також заявляв про готовність скласти депутатський мандат і повернутися на фронт як комбат. Але згодом заявив, що йому погрожували арештом, тож він залишиться у ВР.

А вчора голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що бійці батальйону «Айдар» захопили в селі Петрівка ТОВ «УкрВереск», яке є основним хлібовиробником у Станично-Луганському районі, «встановили тут свої правила й почали необґрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу й нарікання на дії влади серед місцевого населення. При цьому військові «Айдару» не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у район і зовсім не платять за енергоносії». Також Москаль розповів, що військовослужбовці «Айдару» вкрали з медичних закладів Луганщини два автомобілі «швидкої допомоги».

Тиск на Меджліс у Криму

У Криму співробітники Слідчого комітету Росії провели обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї. Перед тим його викликали на допит, щоб поставити декілька «уточнюючих питань» у «справі 26 лютого 2014 року» (про мітинг у Сімферополі).