НОВИНИ ПЛЮС

31.03.2015

Вищий адмінсуд залишив свого голову на посаді

Головою Вищого адмінсуду залишився Олександр Нечитайло. Як повідомляє прес-служба відомства, вчора з’їзд суддів ВАСУ переобрав його на цю посаду 69 голосами (всього у ВАСУ 83 судді). Після обрання Нечитайло запропонував «на хвилі конституційних реформ» створити Верховний адмінсуд.

Раніше Нечитайло написав заяву на звільнення, яку з’їзд суддів ВАСУ задовольнив лише 27 березня. Тоді Нечитайло заявив, що не висуватиме свою кандидатуру, але буде не проти, якщо його висуне колектив. Інших кандидатів на посаду голови ВАСУ не було.

Доповідь Нємцова: в Україні загинуло не менше 220 російських військових

Доповідь убитого 27 лютого російського опозиціонера Бориса Нємцова «Путін. Війна» буде опубліковано у квітні. Про це повідомив у своєму «Фейсбуці» соратник Нємцова по партії «РПР-ПАРНАС» Ілля Яшин. За його словами, вдалося поспілкуватися з людьми, які були джерелами Нємцова. Вони представляють інтереси родичів загиблих солдатів, яким не виплачують обіцяні компенсації. Наприкінці січня ці люди неформально звернулися до Нємцова, щоб допоміг їм добитися виплат від міноборони РФ. Виступати публічно вони боялися, оскільки перед відправкою солдат на територію України з усіх зібрали підписки про нерозголошення.

Як випливає з доповіді, масово російські солдати гинули на сході України у два періоди: влітку 2014 року, коли українська армія пішла в наступ, та в січні й на початку лютого цього року, коли тривало запекле протистояння, зокрема, під Дебальцевим. Під час першої хвилі в Росію повернулося щонайменше 150 трун із «вантажем-200», під час другої — не менше 70.