Брати по кровi

Брати по кровi

Сьогодні, як і вчора, у будівлі Голосіївської РДА людяно — коло входу чергує карета медичної служби, а всередині райадміністрації постійний рух: хтось підкріплюється печивом і чаєм, хтось заповнює анкети, а хтось стоїть у невеличкій черзі. Все відбувається жваво, але спокійно і піднесено — саме так почувалися ті, хто прийшов здати кров для поранених українських бійців.

І знову здрастуйте

І знову здрастуйте

«Так буде відновлена справедливість», — представляючи колективу Національного заповідника «Софія Київська» новопризначену виконувача обов’язків гендиректора Нелю Куковальську, сказав перший заступник міністра культури Ігор Ліховий.

ШАХiн i мат

ШАХiн i мат

Ще не встигли одесити забути звільнення одіозної вчительки історії школи № 40 Євгенії Балакірєвої, яка на уроках займалася антидержавною агітацією, як місто сколихнула не менш шокуюча новина. Викладач історичного факультету Одеського національного університету ім. Мечникова Юрій Шахін ударив студента 2-го курсу і назвав його «бандерівською гнидою». Інцидент стався на лекції, коли під час переклички хлопець відповів українською мовою, що страшенно розлютило педагога.

Розкаяння дезертира

Розкаяння дезертира

22-річного Володимира, колишнього бійця військової частини в Перевальному, слідчі військової прокуратури затримали при спробі перетину україно-російського кордону. Як розповів «УМ» прес-секретар військової прокуратури Південного регіону України Павло Аксьонов, кримінальну справу за статтею «дезертирство» порушили на підставі списків, наданих командуванням ВМС України.

«Мурашник» терору

«Мурашник» терору

Експерти спеціальної моніторингової місії ОБСЄ досі не можуть підтвердити повне відведення важких озброєнь від лінії зіткнення через численні перешкоди. За словами заступника керівника місії Олександра Хуга, бойовики «ЛНР» і «ДНР» не лише не надали спостерігачам змоги ознайомитися з місцями концентрації важкого озброєння, а й обмежують їхнє пересування, щоб уникнути раптових перевірок. Відтак глава Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрюл Апакан, перебуваючи у Маріуполі цими днями, констатував, що процес відведення важкого озброєння не завершений.

Відпусти, я благаю, відпусти

Відпусти, я благаю, відпусти

Позавчора в Тернополі кілька годин панував транспортний хаос, бо виявилася повністю перекритою для руху частина головної вулиці в районі дамби ставу, а це майже повністю відрізало два мікрорайони від центру міста. Дорогу перекрили, безперервно рухаючись переходом, кілька десятків людей — в основному дружини та матері бійців 6-го батальйону «Збруч», що перебуває зараз на Донеччині. У такий спосіб вони протестували проти того, що воїнів не відпускають додому, хоч, згідно із законом, річний строк їхньої служби минув ще 10 березня.

Всі статті рубрики