Чиновник без привілеїв

13.03.2015
Чиновник без привілеїв

Кошти, зекономлені після скасування спецпенсій, Олег Ляшко вимагає спрямувати на підтримку знедолених.

2 березня Верховна Рада прийняла законопроект №2212 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення». «За» проголосували 235 народних обранців. Тепер чиновники, прокурори, судді та інші привілейовані пенсіонери будуть змушені обирати — працювати далі або йти на пенсію.

На думку експертів, сталося це винятково завдяки наполегливості Радикальної партії Ляшка (РПЛ). Нагадаємо, що саме Олег Ляшко на численних нарадах у Президента України, Прем’єр-міністра, зборах коаліції наполягав на дотриманні принципу соціальної справедливості для всіх. Неодноразово радикали нагадували політикам, що починати реформи потрібно винятково за рахунок олігархів та корупціонерів, а не народу України. Така рішучість Олега Ляшка дала свій результат: вдалося зберегти наукові пенсії та пенсії військовослужбовцям. Водночас усім державним чиновникам, прокурорам, суддям і народним депутатам будуть припинені виплати величезних пенсій, якщо вони продовжують працювати.

Також депутати від Радикальної партії Ляшка вперше за 23 роки добилися скасування спеціального порядку нарахування пенсій для привілейованих пенсіонерів. Відтепер усім в Україні, крім військовослужбовців, пенсія нараховуватиметься за єдиним законом. Також фракції Олега Ляшка вдалося відбити вимогу Міжнародного валютного фонду про підвищення пенсійного віку для чоловіків до 65 років. На зустрічі у Президента України Ляшко пообіцяв скласти свій депутатський мандат, якщо буде підвищено пенсійний вік до 65 років.

Політика Радикальної партії свідчить про її послідовність та рішучість у напрямі кардинальних змін, на які впродовж 23 років чекає Україна. За підрахунками економістів, скасування спецпенсій прокурорам, суддям, чиновникам і депутатам дозволить зекономити бюджету від 2 до 7 млрд. гривень. Олег Ляшко вимагає, щоб ці кошти у першу чергу були спрямовані на соціальну підтримку найбільш знедолених верств населення, зокрема тих, що проживають у сільській місцевості.