Гра в імітацію

Гра в імітацію

Шедевр української класики, невмируща опера «Запорожець за Дунаєм», була створена півтора століття тому і вперше побачила світ у Петербурзі. Головну роль колоритного козака Івана Карася виконував тоді сам автор, соліст Маріїнського театру Семен Гулак-Артемовський. Опера мала щасливе сценічне життя і багату історію постановок. Лише в Києві понад 80 років вона незмінно входить до репертуару оперного театру.

Добре забуте старе

Добре забуте старе

До 15 березня у просторих залах «Мистецького арсеналу» проходитиме один із найвидовищнiших столичних заходів — Великий скульптурний салон. На арт-форумі понад 70 українських митців представили майже 200 робіт і шість спецпроектів. Зважаючи на те, що вже традиційну виставку в 2014-му не вдалося провести, у відвідувачів були великі очікування на скульптурні новинки на цьогорічному салоні.

13 хвилин слави

13 хвилин слави

Дев’ятого березня, після покладання квітів до столичного пам’ятника Кобзарю, Петро Порошенко разом із дружиною прийшли у Національний музей Шевченка. При вході співробітники Державної служби охорони, перевіряючи посвідчення і сумки запрошених, запевнили, що церемонія вручення Шевченківської премії триватиме півгодини.

Плоди одного дерева

Плоди одного дерева

У столичному Колонному залі Національної філармонії України 9 березня відбувся заключний концерт «Скрипкове дерево роду» за участі Наталі Строчан (фортепіано) та Анатолія Паламаренка (художнє слово), ініційований відомим скрипалем і громадським діячем Кирилом Стеценком.

Всі статті рубрики