Бог милував

04.03.2015

Акція протесту у Павлограді зібрала понад тисячу небайдужих. Причиною виступів стала інформація про те, що фінансування медико-санітарної частини № 7, яке дотепер здійснювалося з державного бюджету, перекладається на місцевий, що фактично означає банкрутство установи чи зниження рівня медичного обслуговування до нуля. Аби привернути увагу до цього питання, учасники акції навіть спробували перекрити проїжджу частину дороги.

Утім мирна хода ледь не завершилася трагедією. Її учасники вчасно звернули увагу на чоловіка, який був явно напідпитку, причому поводив себе вкрай агресивно, голосно лаявся і погрожував присутнім зброєю, схожою на пістолет ТТ. Вгамувати зухвальця спробував прапорщик Національної гвардії України, але на вмовляння сховати зброю хуліган, навпаки, дослав набій у патронник і відкрив хаотичну стрілянину у бік людей.

Прапорщик на очах численних свідків був змушений стріляти з власної травматичної зброї: спершу — вгору, а потім — бешкетнику в ноги. Пораненого горе-терориста скрутили присутні тут співробітники міліції і одразу ж доправили до лікарні.

Як з’ясувалося, хуліганом виявився військовослужбовець строкової служби. Тепер же, судячи з усього, цей строк для нього подовжиться суттєво, адже проти нього уже відкрито кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу України «умисне легке тілесне ушкодження» та «погроза вбивством».