Не на тих натрапили

04.03.2015

Коли до сільського магазину у селі Лящівка Чорнобаївського району Черкаської області прийшли двоє немісцевих та ще й бородатих чоловіків і купили трохи не мішок хліба, селянам це видалося підозрілим. Тож кілька чоловіків вирішили тихцем простежити за незнайомцями. Ще більше насторожило їх те, що дядьки пішли не в село, а подибали по кризі на один із дніпровських островів у Сулинському заказнику. Тож, від гріха подалі, селяни вирішили зателефонувати у райвідділ міліції і повідомити про підозрілих відлюдьків, більше схожих на терористів або бойовиків.

«Враховуючи географічне розташування району та ситуацію в країні, інформація була негайно взята в роботу. Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що місцеві єгері бачили на одному з островів хижу, змайстровану з підручних засобів, та свіжі сліди побуту», — розповіли «УМ» у прес-службі черкаської обласної міліції. Побоюючись, що підозрювані можуть мати зброю, правоохоронці сформували декілька озброєних загонів та розпочали прочісування островів на території Сулинського заказника. На одному з них і справді виявили саморобну хатину з дерева та двох чоловіків, які в ній жили.

На щастя, незнайомці виявилися не терористами, а науковцями з Києва, які вирішили випробувати можливості свого організму і спробувати перезимувати на безлюдному острові Сулинського заказника без будь-яких благ цивілізації. Пізніше міліція встановила особи науковців і підтвердила їхнє місце проживання у столиці.

Утiм працівники міліції Черкащини щиро подякували жителям Лящівки за пильність та звертаються з проханням до мешканців області й надалі бути пильними та оперативно повідомляти про підозрілих осіб, які з’являються у їхніх населених пунктах. Бо хто його зна, які любителі екстремального відпочинку можуть тут з’явитися наступного разу.