Ідеальна війна

Ідеальна війна

Навіть якщо ви не любите мистецтва, не вірите у Бога і не визнаєте ікон, усе одно обов’язково потрібно відвідати виставку «Ікона під час війни», яка днями відкрилася у галереї «Хлібня», що на території Національного заповідника «Софія Київська».

На перетині світів

На перетині світів

«Наше минуле непередбачуване» — над цим парадоксальним висловом тужать історики, вкотре витягуючи «на світ Божий» черговий документ із засекречених архівів. Проте і в контексті української театральної культури теж іноді згадуються ці слова.

Ніби історія «з досвіду» біля багаття,

Ніби історія «з досвіду» біля багаття,

У видавництві «Український пріоритет» вийшла нова книга Степана Процюка «Десятий рядок». Про цей твір не вдасться говорити відсторонено, адже різні, почасти взаємно заперечні, рецензії витворили певний контекст сприйняття, уникнути якого буде досить складно. Варто сказати, що книга в своїй основі має щось «нероманне», таке, що суперечить структурі роману.

Богдана Півненко: «Артистові важливо мати своє обличчя»

Богдана Півненко: «Артистові важливо мати своє обличчя»

Нині українська «скрипалька світового рівня» Богдана Півненко активно готується до концерту «Подарунок коханій», що відбудеться 7 березня в Жовтневому палаці. Глядачам обіцяють позитивні емоції, подаровані музикою виданих композиторів. «Весна, що асоціюється з народженням чогось нового, дарує надію на краще. Й українська жінка, яка несе красу, класні емоції.

Всі статті рубрики