НОВИНИ ПЛЮС

26.02.2015

Україна стала повноцінним гравцем на міжнародній арені

Міністерство оборони США розширило кадровий запит для людей зі знанням української мови. Як повідомляє «Голос Америки», набір фахівців зі знанням української Пентагон розпочав із січня цього року в рамках програми MAVNI (Military Accessions Vital to the National Interest), що в перекладі з англійської означає «Військовий набір, необхідний для національної безпеки».

Як повідомили у відомстві, нові кадри набирають із різних професій: від релігієзнавців до медиків. Кожен кандидат повинен знати більше однієї мови і хоча б одну зі списку пріоритетних для американської армії. У складі Міноборони США всі ці особи вважаються військовозобов’язаними. Програма MAVNI була у 2008 р., вона передбачає розширення кадрового складу американського війська за рахунок негромадян США із легальним правовим статусом і поширюється на переселенців, біженців чи інших осіб, які мають візу для проживання у США. Знання російської мови було серед пріоритетних вимог від початку програми.

Саміт Україна—ЄС знову відкладено

Попри неодноразові обіцянки української влади, саміт Україна —Євросоюз не відбудеться не лише взимку, а й у березні. Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у непублічному звіті Кабміну про виконання Угоди про асоціацію. Зокрема, в плановому графіку виконання угоди зазначено, що ведеться підготовка до проведення двостороннього саміту «в II кварталі 2015 року».

Раніше керівництво держави неодноразово заявляло, що саміт відбудеться на початку року. Згодом з’ясувалося, що Києву та Брюсселю не вдається домовитися про змістовне наповнення саміту, після чого МЗС оголосив, що дата зустрічі наразі не визначена.

У Туреччині розбилися два бойові літаки

У провінції Малатья на сході Туреччини під час навчального польоту зазнали катастрофи два військові літаки F-4. Загинули всі четверо пілотів. За попередніми даними, літаки, швидше за все, зіткнулися у повітрі. Також розглядається вплив поганої погоди на політ.

Європол викрив групу кіберзлочинців, яка контролювала мільйони комп’ютерів

Європол зупинив групу кіберзлочинців, яка захоплювала сервери та крала банківську інформацію. Як повідомляє «Німецька хвиля», операцією керував Центр боротьби з кіберзлочинністю Європолу зі своєї штаб-квартири в Гаазі. Було завдано удару по так званому ботнету Ramnit — мережі комп’ютерів, заражених шкідливими програмами.

Центр працював зі слідчими з Німеччини, Італії, Нідерландів та Великої Британії. В операції також взяли участь компанії Anubisnetwork, Microsoft і Symantec, які повідомили, що було зламано близько 3,2 млн. комп’ютерів по всьому світу. Зараження тривало з 2012 р. і найбільше охопило Британію. Програми-шкідники, встановлені через необережне поводження зі спамом або зараженими сайтами, дозволяли хакерам брати під контроль комп’ютери й використовувати їх для злочинної діяльності.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>