Підступна груба

28.01.2015

Біда сама не йде, а ще за собою веде. Ця народна приказка обернулася трагічною реальністю, яка шокувала жителів Чигирина. Саме тут у вівторок вранці у приватному будинку по вулиці Богдана Хмельницького було виявлено тіла трьох людей — 64-річного Володимира Бучарського, його 58-річного брата Віктора та цивільної дружини останнього Галини. Як з’ясувалося, напередодні всі вони приїхали на похорони сестри чоловіків — 72-річної Лариси Покусайло. Поховавши родичку, вони вирішили не поспішати і переночувати в її хаті. На жаль, на ранок ніхто не прокинувся.

За словами начальника відділу інформації управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Олега Ткаченка, рятувальників до будинку викликали сусіди. А першою про непоправну біду дізналася колишня дружина одного з чоловіків — Тетяна Бучарська, яка вдосвіта прийшла до хати. «Я ночувала в сусідів, і о 6.30 ми прийшли туди, але двері були на гачку. Я їх легко пальцем відкрила і відчула запах чаду. Спробувала далі відкрити, але зрозуміла, що щось важке заважає це зробити», — пригадує пережите пані Тетяна. Вона каже, що тієї ж миті побігла навколо будинку і вибила на кухні кватирку. А коли зайшла з боку вулиці, то побачила, що зала вже палає. Жінка припускає, що, родичі, напевне, розтопили грубу, аби зігріти оселю.

«Перегріта плита була завішена ковдрою, яка згодом почала тліти. Вогонь перекинувся на ліжко, шафу, двері. Першим біля дверей лежав молодший із чоловіків. Тіло його брата було в будинку за метрів п’ять до виходу. Коли їх витягли, то всередину хати рятувальники змогли зайти лише у спеціальному обладнанні, оскільки там було дуже задимлено і продовжувало горіти. Співмешканку одного з братів знайшли у кімнаті», — пояснює Олег Ткаченко.

Чигиринські рятувальники зізнаються, що за роки своєї роботи не пам’ятають такого жахливого випадку, аби люди приїхали на один похорон, а тепер, виходить, що треба ховати ще трьох осіб. Як розповів «УМ» Олександр Діскант, голова Чигиринської райдержадміністрації, районна влада разом із міською нині зв’язується із родичами загиблих, аби з’ясувати у них, де будуть ховати загиблих і яка потрібна допомога.