Майбутнє вже сьогодні

21.01.2015

Новітні технології з фантастичних фільмів потроху стають реальністю. На жаль, автомобілі й досі не літають, як це передбачали автори більшості фантастичних сюжетів кілька десятків років тому. Зате вже проходить випробування реактивний рюкзак, за допомогою якого кожна людина коли-небудь зможе «літати». Нещодавно компанія «Найк» повідомила, що вже невдовзі у продаж надійдуть знамениті кросівки з фільму «Назад у майбутнє-2», які самі зашнуровуються по нозі. До речі, у згаданому фільмі майбутнім для героїв є саме 2015 рік...

А позавчора представник компанії «Майкрософт» Тресс Іссель оголосив, що невдовзі у багатьох магазинах з’явиться й «персоналізований шопінг», як це було у фільмі «Особлива думка» з Томом Крузом.

Тресс пояснив, як працюватиме система автоматичного розпізнавання відвідувачів. Щойно клієнт зайде до крамниці, його особу негайно просканує спеціальний сенсор «Кінект», з’єднаний із базою даних про всі його попередні покупки і вподобання. Тож покупцеві негайно запропонують речі, які можуть підійти йому найкраще, а також підбірку альтернативних товарів, що можуть його зацікавити. Автори винаходу вважають, що це допоможе людям витрачати на шопінг менше часу й зусиль. Хоча багато споживачів уже розгледіли в такій новації загрозу своїй приватності.