По останній пояс — до США

21.01.2015
По останній пояс — до США

Новину про «народження» нового чемпіона за версією WBC Володимир Кличко зустрів у Києві, де взяв активну участь у святкуванні Водохреща. (УНІАН.)

Мрія Володимира Кличка зібрати повну колекцію чемпіонських поясів у суперважкій вазі стала ще ближчою, хоча наступний його бій усе ж буде не об’єднавчим. Однак днями повністю прояснилася ситуація навколо нового володаря пояса WBC. Ним став американець Деонтей Уайлдер, який одразу після своєї перемоги над попереднім власником трофея, канадцем Бермейном Стіверном заявив, що не проти зустрічі з Кличком-молодшим, хоча говорити про їхню швидку зустріч наразі зарано.

Нагадаємо, що після того, як Віталій Кличко, повністю занурившись у політику, склав із себе повноваження чемпіона WBC, його брат неодноразово закликав керівників Всесвітньої боксерської ради дозволити йому провести об’єднавчий бій. І, нещодавно, президент WBC Маурісіо Сулейман заявив, що Володимир Кличко має право на такий поєдинок, але спочатку повинно відбутися протистояння Уайлдера та Стіверна.

Минулого уїк-енду єдина видима перепона на шляху до мега-«файту» впала. У Лас-Вегасі, використавши максимальну кількість раундів, претендент відібрав пояс у його попереднього володаря, ставши «новою ціллю» для Кличка. Попри те, що Уайлдеру не вдалося достроково завершити бій, його підсумкова перемога, здобута за очками, була вельми переконливою. Всі судді без вагань віддали перемогу Деонтею — 118:109, 119:108, 120:107. Зазначимо, що новий чемпіон світу за версією WBC став першим iз 2007 року американцем, який здобув найвищий титул у суперважкому дивізіоні профі-боксу.

Вочевидь найближчим часом американці знову спробують «перетягнути» на свою територію найбільш рейтингові поєдинки важковаговиків, щоб потім мати потужний маркетинговий плацдарм для розкрутки «об’єднавчого бою століття», який, без сумніву, пройде в «Мецці боксу». Власне, перший крок уже зроблено — свій найближчий поєдинок із чергового захисту чемпіонських поясів IBF, WBA, WBО та IBO, який, схоже, має стати таким собі рекламним розігрівом, Володимир Кличко вперше за багато років проведе не в Європі, а в США. Позавчора його менеджер Бернд Бенте повідомив, що досягнув попередньої згоди на бій з американцем Брайантом Дженнігсом у Нью-Йорку. А вчора прийшло офіційне підтвердження зі штаб-квартири Всесвітньої боксерської ради, що зустріч Кличка — Дженнігса призначена на 25 квітня й відбудеться під куполом всесвітньо відомої 21-тисячної арени «Медісон Сквер Гарден». Після чого дорога до об’єднавчого бою, здається, буде відкритою.