НОВИНИ ПЛЮС

15.01.2015

Іноземців в уряді побільшало

Соратник екс-президента Грузії Михаїла Саакашвілі Георгій Гецадзе призначений заступником глави Мін’юсту Павла Петренка. Про це у соцмережах повідомив сам Саакашвілі. У прес-службі Петренка поки що відмовились підтвердити цю інформацію, але анонсували, що про всі кадрові рішення Кабміну оголосять на брифінгу після засідання уряду, пише «Українська правда». Раніше до складу уряду вже включили двох співвітчизників Саакашвілі: очільником МОЗ — Олександр Квіташвілі, а першим заступником голови МВС — Ека Згуладзе.

Яценюк звільнив несправжнього «АТОшника»

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звільнив заступника міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка з цієї посади через неправомірне отримання ним статусу учасника АТО. Про це Яценюк заявив, відкриваючи засідання уряду. «Той, хто виконував свою функцію у зоні АТО як державний службовець і виконував доручення уряду як держслужбовець, не може бути учасником АТО. Є неприпустимим той  факт, коли заступник міністра регіонального розвитку отримав такий статус, зокрема з метою уникнення люстрації, — заявив він. І додав: Я вношу подання про звільнення заступника міністра регіонального розвитку Ісаєнко із займаної посади».

«Батьківщина» розраховує на засідання РНБО

Після розстрілу мирних мешканців у Волновасі фракція «Батьківщини» розраховує, що питання введення воєнного стану таки буде актуалізоване. Про це повідомляє депутат фракції Сергій Соболєв. «Коаліція не має права подавати Президенту свої пропозиції з цього питання. Це його право ухвалити рішення та направити його до парламенту, щоб протягом 48 годин депутати його розглянули», — зауважив він. Соболєв заанонсував проведення найближчим часом засідання РНБО, де може бути розглянуте питання про воєнний стан. За словами Соболєва, в РНБО набагато більше інформації щодо подій на Донбасі, аніж у народних депутатів.

Аваков порахував гроші Януковича

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про арешт на рахунках екс-президента Януковича 6 млрд. гривень і 3,8 млрд. доларів. «Генпрокуратура і Мін’юст внесли до парламенту невеличкі поправки, що усувають бюрократичні перепони для проведення суду над Януковичем і Ко у заочному режимі — з метою повернути в дохід України заарештовані активи, раніше вкрадені у народу», — відзначає Аваков. За його словами, сума заарештованих активів більше, ніж затверджений на 2015 рік бюджет Міністерства оборони, МВС та Національної гвардії.

Ілюстровано понад сотню «даішників»

У зв’язку з люстрацією 102 інспектори ДАІ звільнені — таке рішення ухвалив очільник МВС Арсен Аваков після проведення низки перевірок та на підставі Закону «Про очищення влади», повідомляє прес-служба МВС. Міністр пояснив, що звільнені правоохоронці брали участь у складанні протиправних протоколів проти учасників Євромайдану та «Автомайдану». Зокрема, у Києві звільнені 42 співробітники ДАІ, у Львівській області — 16, у Київській — 11, Житомирській — 9, Хмельницькій — 7, Харківській — 5, Полтавській — 4, Дніпропетровській — 3, у Кіровоградській та Херсонській — по 2, в Івано-Франківській — 1 інспектор ДАІ.

«Пенсійний кур’єр» випускатиме компанія Ахметова

Пенсійний фонд України за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Сегодня Мультимедиа» на послуги з друку газет на суму 10,37 мільйона гривень. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель». Як зазначає видання, замовлено друк щотижневої газети «Пенсійний кур’єр», двома мовами — українською (загальна кількість примірників — 9,10 млн.) та російською (3,90 млн. примірників). Таким чином, середня вартість одного примірника закладена на рівні 80 копійок. «Сегодня Мультимедиа» належить до групи СКМ Ріната Ахметова, яка за останні п’ять років виграла тендерів на 34,50 млн. грн.