Мистецтво пити пиво

08.09.2004
Мистецтво пити пиво

Iрина Косоноцька вмiє i пиво пити, i писати про нього добре.

      Конкурс на кращий друкований матеріал, кращий теле- та радіорепортаж закрите акціонерне товариство «Укрпиво» оголосило ще у квітні цього року. «Ми зробили невелику «родзинку» цього року — започаткували конкурс для журналістів, знаючи, яку підтримку та увагу кожний з них приділяє нашій галузі, — сказала генеральний директор ЗАТ «Укрпиво» Галина Коренькова. — Завдяки їхній увазі, можу навіть сказати піклуванню, про пивну галузь та її здобутки знають люди».

      Наша колега, ведуча сторінки «Смачне життя» Ірина Косоноцька, якій, до речі, щотижня надходять 20—30 листів від читачів, отримала премію за кращий друкований матеріал. Симпатії комісії «Укрпива» завоювала стаття пані Ірини під назвою «Пивна церемонія», яка була опублікована в «УМ» 4 серпня цього року. Її робота видалася журі найбільш цікавою та пізнавальною серед 80 статей, відібраних на конкурс. Замовні та рекламні матеріали участі у конкурсі не брали. «Виграш у  цьому конкурсі був для мене цілковитою несподіванкою, просто я люблю цей демократичний напiй і тому написала цей матеріал», — сказала Ірина Косоноцька.

      Відтак з ведучою сторiнки «Смачне життя» особисто поручкався голова Державного департаменту з питань продовольства Євген Лавров, вручивши грамоту з таким, зокрема, текстом: «Державний департамент продовольства висловлює щиру подяку за Ваш внесок у справу популяризації народного янтарного напою». До подяки організатори конкурсу додали грошову винагороду від комерційного банку «Даніель», який зголосився стати спонсором акції на підтримку «пивних» журналістів.

      Ця акція ЗАТ «Укрпиво» приурочена до «Свята пива-2004», яке гулятимемо 11 вересня, в останній день роботи одинадцятої міжнародної виставки «Індустрія пиво-безалкогольних напоїв-2004». А сама виставка стартує сьогодні в Експоцентрі України.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>