Польоти уві сні та наяву

16.12.2014
Польоти уві сні та наяву

Новорічна вистава «Аліса в Задзеркаллі» поєднує елементи цирку, балету, трюкової акробатики та театру. (надане PR-компанією «Дель Арте».)

«Ах, Алісо, ось би зустрітися нам...» — співається в пісні гурту «Секрет». Киянам же неймовірну зустріч з Алісою під Новий рік подарує Компанія SVI. Аби побачити балетно-циркове Fairytale Show («Казкове шоу») за мотивами казки Льюїса Керролла «Аліса в Задзеркаллі», варто завітати до Палацу спорту з 20 до 24 грудня.

Ідея створити шоу про улюбленицю багатьох мрійників Алісу належить бізнесмену Олегу Апельфельду. Вона знайшла втілення у сценарії, а згодом у цілісній постановці Марії Ремневої — призерки міжнародних конкурсів та фестивалів.

Їхня «Аліса в Задзеркаллі» вирізняється, окрім неймовірної яскравості, своєю відповідністю сутності твору, його казковості та незвичайності. Адже аби передати всю фантасмагоричність казки Льюїса Керролла у виставі — потрібний надзвичайний талант постановників та акторів, а також досконалі технічні засоби. І все це для того, щоб глядач не помітив ні того, ні іншого — а навпаки, відчув нерозривність і реальність, аби волокна, з яких виткана вистава, не завадили побачити вишиту на тканині чудову картину.

Феєричне шоу «Аліса в Задзеркаллі» — це акробати у яскравих костюмах, які літають у повітрі, вражаючі балетні номери, а також імітація природних стихій, мультимедійний супровід, лазерне шоу та інші спецефекти, які роблять новорічну казку дійсно вражаючою. Глядач разом з Алісою ніби опиниться в іншому, цілком незвичайному, але прекрасному і незабутньому світі. Ольга Стельмашевська, яка опікується Fairytale Show, розповіла «УМ» що вистава розпочинає нову добу синтетичного шоу, яке гармонійно поєднує найбільш вражаючі елементи цирку, балету, трюкової акробатики та театру. «Це найвищий пілотаж — синтез жанрів на одній сцені», — говорить вона.

Така різноманітність номерів шоу зумовлює участь у ньому відомих артистів із різних країн. Загалом у виставі беруть участь 37 артистів, для яких пошито 150 костюмів. А грим акторам починають наносити за 8 годин до початку Fairytale Show. У виставі задіяні: багаторазовий чемпіон Європи та світу, майстер спорту з акробатики, володар призу фестивалю циркового мистецтва в Монте Карло «Бронзовий клоун» Сергій Іванов із номером еквілібра на тростинах, соліст шоу Voyage de la Vie в Сінгапурі, майстер спорту зі спортивної гімнастики Петро Небрат у ролі гімнаста на жердині, а також солісти німецького Fantissima Show, майстри спорту зі спортивної гімнастики Duo Gregori, та багато інших.

Хореографічні постановки — результат спільної роботи трьох балетмейстерів — лауреатів міжнародних конкурсів артистів балету — Сергія Шахна, Олександри Комишевої та Юлії Сахарової. Об’ємним, яскравим звучанням глядачів захопить музичний супровід вистави, подарований солістом мюзикла «Екватор», переможцем Міжнародного конкурсу «Слов’янський Базар у Вітебську», срібним призером національного відбору «Євробачення-2009» Денисом Баркановим.

«Аліса в Задзеркаллі» — це не забавка для маленьких вихованців дитячих садків. «У Києві практично немає пропозицій на новорічні свята для сучасних, розвинених дітей підліткового віку. Є для малюків та тих, хто вже без батьків ходить у клуби. А це шоу розраховане на те, щоб батьки, середній клас — люди, які вже багато чого бачили і їздили по світу, могли піти разом зі своїми дітьми тринадцяти, чотирнадцяти, дев’ятнадцяти років. Це повноцінне шоу для всієї родини», — анонсують прем’єру організатори.

Вистава триває півтори години. За годину до початку шоу глядачів у фойє Палацу спорту чекатимуть розваги: аквагрим, різноманітні атракціони, спінарт, новорічні фотозони, розважальна презентація дитячого футбольного клубу, арт-сіно, арт-стільці, сувеніри з глини та дерева, імбирні пряники, тощо. Тож відчути себе у казковому світі мистецтва можна буде ще до початку шоу.

 

P.S. Балетно-циркове Fairytale Show «Аліса в Задзеркаллі» стартує 20 грудня. Вартість квитків 90 — 290 гривень.