З’їдений живцем

09.12.2014
З’їдений живцем

Пол Розолі з анакондою під час «репетиції» шоу.

Минулої неділі на американському природознавчому телеканалі «Дискавері ченнел» відбулася прем’єра розрекламованого документального фільму Eaten Alive («З’їдений живцем»). Заохочувати глядачів до перегляду цього шоу телеканал почав більш ніж за місяць до показу. Анонси вражали: «вперше в історії людина добровільно дозволить проковтнути себе анаконді довжиною п’ять із половиною метрів». Піти на такий крок наважився натураліст і мандрівник Пол Розолі.

Та коли довгоочікувана програма вийшла на екрани, враження виявилися неоднозначними. Одні телеглядачі захоплюються вчинком сміливця, інші вважають його повним несмаком, а самого Розолі — безвідповідальним авантюристом.

До реалізації задуманого Пол ретельно підготувався: спільно з «профільними» науковцями розробив і виготовив спеціальний подвійний скафандр, щоб не бути задушеним та перетравленим у нутрощах велетенського гада. Щоб привернути увагу анаконди та змусити її ковтнути піонера-«кишкопроходця», скафандр покрили свинячою кров’ю.

Проте й за таких умов самка анаконди не виявляла до нього зацікавленості. Тому Розолі, який є дослідником Амазонки і добре знає поведінку тамтешніх тварин, розіграв спектакль, вдаючи напад на змію. Це подіяло.

Анаконда спочатку захищалася, а потім купилася на провокацію. «Вона вчепилася мені просто в обличчя, і останнє, що я побачив, — це її широко розкритий рот, — розповів натураліст в інтерв’ю тижневику «Ентертейнмент уїклі». — Потім вона скрутила мене так, що я почув, як затріщав мій костюм і руки вискочили з рукавів. Це був повний жах».

Планом було передбачено, що змія заковтне Розолі по пояс, а потім асистенти витягнуть його з пащі. Бо якби процес тривав далі, дослідника б не вдалося витягти, не вбивши тварину. Що, безумовно, спричинило б велике обурення захисників тварин.

Власне, так усе й відбулося. У нутрощах рептилії Пол провів близько години. На скафандрі були датчики реєстрації його життєдіяльності, щоб асистенти не дали відчайдухові померти під час експерименту.

Витягли «напівз’їденого» дослідника вдало, анаконда не постраждала. Але захисники тварин уже й без того охрестили Розолі «Гітлером тварин» та побажали йому під час його божевільних досліджень заразитися й померти від вірусу Ебола.

Сам натураліст експериментом задоволений. «Вона вибила з мене все лайно», — підсумував сміливець свої враження від перебування в нутрощах змії.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>