Лицарям Майдану і АТО

27.11.2014
Лицарям Майдану і АТО

У Черкасах вшановують героїв Євромайдану.

На Соборній площі Черкас відтепер стоїть незвичний інтерактивний пам’ятник Героям України. Це — велика стела з екраном висотою 2,5 метра, на якому цілодобово демонструються фотографії Героїв України, уродженців Черкащини, котрі загинули на Майдані під час Революції гідності, а також захисників Вітчизни, які поклали свої голови в зоні АТО. Окрім цього, на екрані можна прочитати інформацію про кожного із загиблих захисників та патріотичні вірші. Аби убезпечити від вандалів, проектувальники обшили екран броньованим склом.

За словами Сергія Ладана, активіста громадського руху «За процвітання Черкащини», що став ініціатором встановлення цього інтерактивного пам’ятника, інформація на екрані буде без політики та реклами. Виняток зробили лише для повідомлень про те, що хтось із живих захисників потребує допомоги. Інформація постійно буде змінюватися й оновлюватися.

Пам’ятник, вага якого становить двісті кілограмів, встановили на місці, де раніше черкащани власноруч обладнали саморобну стіну з фотографіями загиблих земляків і куди постійно приносили квіти. Тепер квіти кладуть біля підніжжя екрана.

Утім цей пам’ятник героям може бути далеко не остаточним варіантом. «Мрію про той час, коли в Україні запанує мир і в Черкасах встановлять справжній пам’ятник нашим героям-захисникам, а на цьому екрані будуть демонструвати мультфільми для наших дітей», — говорить «УМ» черкащанка Світлана Дирда.