Тала вода і «кисіль» із льону

19.11.2014

Лікарі і дієтологи постійно говорять про користь здорового харчування, нагадують про згубну дію шлаків, які засмічують організм і стають перепоною для нормальної життєдіяльності. Існує багато методик, як вивільнити організм від шлаків і токсинів. Однак не завжди є необхідність вдаватися до таких «радикальних» заходів, як лікувальне голодування, спеціальне очищення кишечнику чи печінки. Значно важливішими є маленькі, але регулярні кроки у цьому напрямi.

Наприклад, за порадою дієтологів, спробуйте пити очищену або талу воду. Зранку додавайте в неї лимонний сік і мед. Випивайте склянку чистої води перед їдою.

Добре прискорює обмінні процеси в організмі, очищує його і сприятливо впливає на печінку розторопша. Заварюйте і пийте відвар насіння цієї рослини двічі-тричі на день.

Варто з’їсти під час сніданку десертну ложку лляного насіння. Таким чином поліпшите роботу шлунково-кишкового тракту. Ще краще, якщо ви замочите лляне насіння напередодні ввечері. В’язка маса (настояне насіння нагадує кисіль) м’яко огортатиме слизову оболонку кишечнику, і це поліпшить його перистальтику (здатність рухати і перетравлювати їжу).

Для очищення організму від шкідливої «зайвини» після кожного прийому їжі пийте зелений або трав’яний чай — через 20 хвилин після трапези. Цей корисний напій нормалізує рівень цукру в крові, знімає запальні процеси в шлунку, очищує печінку і нирки.