Трохи фрешу й часнику. Але регулярно...

04.11.2014
Трохи фрешу й часнику. Але регулярно...

Свіжі соки — чудовий спосіб очистити кров і збагатити організм вітамінами. (з сайта nadysha.ru.)

Недуги часто виникають тоді, коли імунітет, знесилений холоднечею, стресами, нераціональним харчуванням, зазнає фіаско у боротьбі зі збудниками хвороб. Засмічений шлаками організм втрачає готовність тримати удар, а після терапії пігулками та різними хімічними мікстурами — й поготів важко повертається бадьорість і радість життя. Однак, як переконує досвід тих, хто дбає про своє здоров’я регулярно, а не лише під час сутички з недугою, важливо постійно «вимітати» з організму все зайве, що зрештою шкодить імунітету. І насамперед — очищати кров, яка є основною «річкою життя».

«Чистити» кров найкраще простими і добре перевіреними методами. Найпростіший із них — овочевий фреш. Упродовж місяця щодня вживайте бодай 100 мл свіжого соку з буряка, яблука і моркви (у пропорції 1:1:3). Цей чудовий напій не тільки прочистить кров, а й підвищить рівень гемоглобіну.

У домашніх умовах зробити «прибирання крові» можна з допомогою кореня кульбаби. Одну ложку кореня необхідно залити склянкою окропу, настояти впродовж двох годин. Пити настій тричі на добу, за 15 хвилин до їжі. Курс має тривати тиждень.

Прекрасно оновлює кров гречаний мед. Одна столова ложка цього духмяного десерту щодня — і в шкідливих речовин, що псують кров, шансів майже не залишиться. Тим паче, якщо паралельно з цим ви регулярно вживатимете капусту, хрін, виноград, часник, настій шипшини, лимон, побільше овочів і фруктів.

Із часнику, до речі, можна зробити лікувальну мікстуру. 400 грамiв розтовчених зубків часнику змішайте із соком чотирьох лимонів, покладіть суміш у скляну банку і настоюйте добу. Перед прийомом банку струсіть, візьміть чайну ложку суміші і розмішайте в половині склянки води. Випийте незадовго до сну. Часникова настоянка відмінно нормалізує склад крові.

І не забувайте: курси з очищення крові — це добре. Але ефективними вони будуть за умови, якщо ви постійно стежите за своїм харчуванням. Якщо хочете зміцнити імунітет, бути в тонусі і мати «чисту кров», не переїдайте! Основу раціону мають складати фрукти й овочі, нежирне м’ясо і риба, нежирні молочні і кисломолочні продукти, сухофрукти. Пийте чисту воду. В цілому такі нехитрі правила допоможуть позбутися прищів, фурункулів, поліпшать колір шкіри і зміцнять організм.