Простий секрет: алое, морква, мед

23.10.2014
Простий секрет: алое, морква, мед

Найкращі ліки від анемії — овочі та фрукти. (з сайта lady.mail.ru)

Слабкість, запаморочення, сонливість, головний біль, задишка, блідість шкіри... Всі ці ознаки можуть свідчити про анемію — низький рівень гемоглобіну в крові, в результаті чого страждають тканини й органи всього організму. На запитання, чому так відбувається і як виправити ситуацію, у кожному конкретному випадку компетентно відповість лише лікар. Тож без консультації із фахівцем жодних ліків і спеціальних процедур краще собі не призначати. Але можна спробувати підвищити гемоглобін народними засобами — добре знаними і перевіреними.

Наприклад, додавати до раціону суміш із лимона, алое і меду. Візьміть склянку рідкого меду, 5 листків алое й один лимон. Попередньо листя алое впродовж трьох днів потрийте в холодильнику. Відтак пропустіть їх разом з лимоном через м’ясорубку, а в отриману масу додайте мед. Добре перемішайте. Оптимально вживати столову ложку суміші тричі на день. Тривалість такої лікувально-профілактичної терапії — від одного до трьох місяців.

Ще один дієвий рецепт — молоко і морквяний сік. Для приготування напою візьміть половину склянки щойно прокип’яченого молока і півсклянки свіжого морквяного соку. Такий «коктейль» необхідно випивати натщесерце. До прийому їжі краще почекати бодай дві години.

Добре підвищує гемоглобін настій шипшини. Додайте в склянку теплого шипшинового чаю чайну ложку меду і сік лимону. Випивайте вранці перед їжею.

А суміш меду, волоських горіхів та журавлини смакуватиме навіть малечі. Візьміть по столовій ложці кожного з цих інгредієнтів і перемішайте у блендері.