НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2014

До кінця тижня Порошенко підпише «люстрацію»

Президент Петро Порошенко підпише закон про очищення влади до 10 жовтня. Про це повідомив представник Президента у Верховній Раді Руслан Князевич в ефірі телеканалу «Україна». «Він (Порошенко), як і обіцяв, обов’язково це зробить у терміни, визначені. І щойно він визначиться, ми обов’язково побачимо на сайті Президента офіційне повідомлення про те, що закон набрав чинності», — сказав Князевич, відповідаючи на запитання про те, чому досі не підписаний цей закон. Як відомо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила закон про люстрацію. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк принагідно зазначив, що під дію цього закону потрапляє близько 1 млн. осіб, тобто, за словами Яценюка, «вся вертикаль української влади».

На Першому Національному стартують теледебати

Із понеділка, 13 жовтня, на Першому Національному телеканалі стартують дебати у рамках виборчої кампанії на позачергових виборах Верховної Ради. Перед цим директор НТКУ Зураб Аласанія у прямому ефірі провів жеребкування між представниками партій і визначив сім четвірок партій, які візьмуть участь у дебатах. Згідно з результатами жеребкування, 13 жовтня у дебатах візьмуть участь партії «Народний фронт», Націонал-демократична партія України, «Зелена планета» та «Заступ», а 14 жовтня відбудуться дебати між партіями «Блок Петра Порошенка», «Україна майбутнього», «Конгрес українських націоналістів» і Партією зелених України.

15 жовтня відбудуться дебати між «Правим сектором», «Інтернет партією», партіями «5.10» та «Україна — єдина країна», 16 жовтня — між партіями «Сильна Україна», «Нова політика», «Свобода» та «Сила людей». У вівторок, 21 жовтня, відбудуться дебати між партіями «Громадянська позиція», «Опозиційний блок», «Солідарність жінок України» та Ліберальною партією, 22 жовтня — між Радикальною партією Олега Ляшка, «Об’єднанням «Самопоміч», партіями «Сила і честь» і «Громадянський рух». 23 жовтня в дебатах візьмуть участь «Батьківщина», «Блок лівих сил», «Відродження» та «Єдина країна». Комуністична партія України відмовилася брати участь у дебатах.