НОВИНИ ПЛЮС

03.10.2014

Яценюку потрібна військова доктрина

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за якнайшвидше затвердження нової військової доктрини Радою національної безпеки і оборони. «Ми очікуємо, що РНБО указом Президента затвердить нову військову доктрину і представить реформу і нову систему армії і озброєних формувань країни», — сказав він, виступаючи в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Яценюк нагадав, що питання розробки нової доктрини і реформи Збройних сил України тримає на особистому контролі Президент України Петро Порошенко. Нагадаємо, 17 вересня розпорядженням Кабміну було затверджено план заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Один iз 488 пунктів плану говорить, що нова редакція Військової доктрини України разом iз держпрограмами розвитку ЗСУ, озброєння і військової техніки та іншими документами оборонного планування повинна бути розроблена до грудня 2015 року.

Міносвіти врятує виші з «ДНР» та «ЛНР»

Міністерство освіти і науки має намір перевести всі вищі навчальні заклади з контрольованої терористами частини території Донецької та Луганської областей. Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт. «Наша політика така, що ми намагаємося витягнути звідти всі університети, наскільки це буде можливо, як юридичні особи в інші регіони», — сказав він. При цьому Квіт зазначив, що Міносвіти не визнає початку навчального року в школах і вузах на територіях, які контролюються терористами, а також вважає нелегітимними керівників таких навчальних закладів. Міністр заявив, що студенти та учні навчальних закладів, які розпочали навчальний рік у зоні, контрольованій терористами, не отримають державних дипломів і атестатів.

Інтерпол не шукатиме Коломойського

Інтерпол відмовив Слідчому комітету Росії в оголошенні голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського в міжнародний розшук. Про це повідомив в.о. керівника управління Слідчого комітету РФ Олександр Дриманов, виступаючи на засіданні комітету в Раді Федерації. «Наші колеги з Інтерполу відмовили, зокрема, щодо Коломойського», — сказав він, зазначивши, що закордонні партнери знайшли в проханні Росії політичний підтекст. Водночас Дриманов запевнив російських сенаторів, що його відомство продовжить працювати за кримінальною справою про «злочини в Україні».

Ніс Леніна міняють на танк

Харківському міському голові Геннадію Кернесу, що хоче відновити пам’ятник Леніну, пропонують обміняти ніс монумента на танк або БТР. Із такою пропозицією виступив волонтер Олексій, повідомляє «Радіо «Свобода». Олексій брав участь у поваленні пам’ятника у Харкові. Тепер волонтер готовий обміняти частину носа від поваленого пам’ятника Леніну на танк Т-80. Бронемашину чоловік має намір передати одному з добровольчих батальйонів. Якщо ж Кернес відмовиться від обміну, то волонтер готовий віддати ніс тому, хто зголоситься допомогти українській армії теплим одягом тощо.