Ласощі... для сну

25.09.2014
Ласощі... для сну

А якщо спробувати «задобрити» безсоння смачненьким? (з сайта medvoice.ru.)

Якщо за вікном ніч, а сон уперто зволікає з візитом, не поспішайте вдаватися до снодійних чи заспокійливих ліків. Спробуйте зарадити ситуації, відкоригувавши власний раціон. Адже є продукти, що заспокоюють, допомагають розслабитися, сприяють здоровому сну. Скажімо, мигдаль. Білок, що міститься у цьому горіху, стабілізує рівень цукру в крові, допомагає м’язам розслабитися. Або трав’яний чай: ромашковий, липовий, чай із м’яти та меліси заспокоять після напруженого дня, посилять сонливість.

Банани, які є чудовим джерелом магнію і калію, також позитивно діють на організм: знімають нервове збудження, сприяють гормональному балансу. Добрий заспокійливий і снодійний ефект мають і молочні продукти. Кальцій, на який вони багаті, зменшує стрес, заспокоює. Отож склянка теплого молока чи порція нежирного йогурту перед сном сприятимуть кращому нічному відпочинку.

До речі, проста і добре знана вівсяна каша — не тільки «ранкова» страва. Тарілка теплої вівсянки на вечерю теж сприятиме здоровому сну, вважають дієтологи. Ця страва — просто «скарбничка» корисних речовин: магнію, фосфору, кальцію, кремнію, калію. Тільки не «переборщіть» із цукром. Якщо підсолоджувати каші, то небагато і — природними солодощами — сухофруктами, бананами, медом.