НОВИНИ ПЛЮС

25.09.2014

На «мажоритарку» претендує тисяча кандидатів

За день до завершення висування кандидатів у народні депутати Центральна виборча комісія зареєструвала ще 394 кандидатiв-мажоритарникiв. Зокрема, зареєстровано 179 кандидатів, висунутих у мажоритарних округах ВО «Батьківщина», 118 — від «Народного фронту», 3 — від партії «Сіріус» і один — від Народного руху України. Всього станом на вівторок у мажоритарних округах зареєстровано 1 070 кандидатів, у тому числі 474 висунутих партіями і 596 самовисуванців. А щодо загальної кількості зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів, то вона наразі складає вже 110 осіб.

Кабмін вважає дії Київобленерго політичним тиском

Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак вважає,що рішення Київобленерго про введення графіків аварійних відключень електроенергії в області є елементом політичного тиску. Про це він заявив в ефірі програми «Шустер Live» у вівторок увечері. Київобленерго є у списку компаній, які підпадають під санкції. Я не виключаю, що це є елемент політичного тиску, який є абсолютно неприйнятним для України», — сказав Семерак. «Україна експортує електроенергію, і я не розумію, які відключення електроенергії можуть бути. Наш ринок не є дефіцитним», — додав він.

Порошенко призначив своїм радником Руслана Демченка

Президент України Петро Порошенко призначив своїм радником Руслана Демченка. За попередньої влади Руслан Демченко був першим заступником міністра закордонних справ. Він курирував російський напрям у МЗС.

Курченко хвалиться, що в Україні його не переслідують

Олігарх Сергій Курченко каже, що всі його активи в Україні працюють, а сам він зараз розвиває бізнес у Росії. Про це він розповів у інтерв’ю російському сайту РБК. «У мене 30% бізнесу було в Росії, 70% — в Україні. Зараз там несприятлива обстановка для бізнесу, але всі активи залишаються під контролем, і вони працюють плюс-мінус у звичайному режимі. Влада їх атакує, але ми чинимо опір, і у нас це успішно виходить», — розповідає «младоолігарх». Також, за словами Курченка, в Україні проти нього не відкривали кримінальні справи. «Щось заарештовують, якісь арешти ми знімаємо. У нас судових процесів більше сотні, але ми поки жодного не програли. На даний момент ні Одеський НПЗ, ні «Металіст» не арештовані. Здебільшого це все популістські заяви», — розповідає Курченко про стан свого бізнесу в Україні й уточнює: «Нічого в Україні я продавати не збираюся».