Терористи із синьо-жовтим прапором

11.09.2014
Терористи із синьо-жовтим прапором

Блокпост «Шилова балка» на Херсонщині.

Навіть за межами зони АТО українці звикають жити в умовах небезпеки від терактів. Так, у Києві вже звичними стають постійні перекриття залізничних та автовокзалів, ледь не щоденні закриття на вхід-вихід окремих станцій метро після анонімних повідомлень про замінування того чи іншого об’єкта. Учора ж уже «мінували» будівлю Центральної виборчої комісії й Київської облради. На вчорашньому засіданні Кабміну Голова ВР Олександр Турчинов наголосив, що терористичні та диверсійні акти загрожують кожному громадянину України. Адже регіони України буквально «кишать» найманцями, провокаторами і диверсантами. Спецслужби, у свою чергу, регулярно затримують терористів. Тим більше що чимало бойовиків тікають iз Донбасу під виглядом біженців. У спокійні регіони України вони давно відправили своїх рідних.

Днями у Запорізькій області було затримано два десятки бойовиків, які видавали себе за тимчасових переселенців. За словами голови Бердянської райдержадміністрації Юрія Погорілого, на території міста і району створено групи фільтрації, до складу яких увійшли співробітники МВС, СБУ і військові. Завдяки саме їхнiй роботі і вдалося затримати «вовків у овечій шкурі».

«Серед затриманих виявилися поранені бойовики, які відлежувалися у Бердянську, і координатори масових хвилювань та проросійських мітингів», — каже пан Погорілий.

На сусідній Херсонщині минулого тижня співробітниками ДАІ на блокпосту «Шилова Балка» було затримано інших бойовиків «ДНР», котрі напередодні розстріляли впритул 37-річного прокурора нагляду Донецької обласної прокуратури. Авто прокурора вони зупинили поблизу села Покровське на Дніпропетровщині, представившись бійцями ЗСУ, і вистрелили йому в спину.

Терористи тікали на південь на автомобілі жертви, який значився у розшуку з 27 серпня. Ще й вивісили на авто синьо-жовтий прапор, щоб їх менше зупиняли.

«Нас не збентежив синьо-жовтий прапор, під яким слідував цей автомобіль, — розповідає інспектор ДАІ Сергій Нікітін. — Також не вразила і байка про те, що терористи представилися бійцями Збройних сил України. При спілкуванні з водієм, я побачив у його руках багнет-ніж, а поруч — прикритий ящик iз патронами. Отож вирішив оглянути транспортний засіб уважнiше. У результаті ми вилучили одразу два автомати Калашникова, двадцять повних магазинів до них, кілька ящиків iз патронами, комплекти ножів, маски, камуфляжну форму і кілька пакетів iз коноплею. Згодом вилучили й добре сховані від сторонніх очей посвідчення бійців «ДНР».

Бойовиків «закрили» у Херсонському СІЗО. За інформацією начальника Департаменту ДАІ МВС Анатолія Сіренка, на території всієї України співробітники ДАІ спільно з батальйонами, підрозділами МВС та Національною гвардією на півдні України проводять комплекс заходів, спрямованих на виявлення підозрілих предметів та осіб, а також груп людей, поведінка або зовнішній вигляд яких викликає підозру.

Регулярно автівки зі зброєю затримують на в’їзді до Києва інспектори ДАІ та бійці батальйону «Київ-1». За останні кілька днів зафіксовано два такі випадки. В авто знаходять запали, гранати, патрони, вибухові пакети тощо.

Правоохоронці виявляють і схованки зі зброєю поблизу великих міст. Днями до Бориспільського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від невідомого про те, що в лісосмузі поблизу села Петрівське закопана зброя. Оперативна група виявила дві схованки з боєприпасами.

В одній iз них був військовий речовий мішок та «розгрузка», гранати, рукавички, більш ніж 150 патронів різного калібру, гранати РГД-5 та Ф-1, запали. У другій схованці був спальний мішок, усередині якого знаходився гранатомет РПГ iз трьома зарядами до нього та металевий ящик iз патронами в кількості сімсот штук.

  • І нема на то РАДИ

    Бурхливі політичні пристрасті розгорілися у районному центрі Карлівка, що на Полтавщині, перед обранням голови районної ради. Коаліція у складі депутатів від «Батьківщини», «Блоку Петра Порошенка» та «Свободи» висунула тоді кандидатуру Петра Світлика. >>

  • Вижити за лінією фронту

    Бійця АТО, який приїхав додому на реабілітацію після поранення в зоні бойових дій, уже з новими численними травмами голови госпіталізували до реанімації. За його життя борються лікарі у Вінницькому військово-медичному центрі. >>

  • Школа войовнича

    Батькам школярів добре відома ситуація, коли син чи дочка приходять зі школи і скаржаться на однокласників — той б’ється, той обзивається, а той і взагалі проходу не дає. >>

  • ЗалізоБЕТОНні докази

    Про тривалу відсутність мешканки Вінницького району заява в поліцію надійшла від брата зниклої лише 10 жовтня, оскільки той сам намагався знайти сестру й до останнього не вірив, що її немає серед живих. >>

  • Шукайте жінку

    Відомо, що 55-річний підприємець із Туреччини займався вантажними перевезеннями різних товарів та у справах часто відвідував Миколаїв. Саме в цьому південному місті йому влаштували справжню пастку, знаючи про його підвищену пристрасть до молоденьких дівчат. >>

  • Пані невДАЧА

    Дачники стверджують, що бачили їх за цим заняттям і навіть знають в обличчя. Правоохоронці ж у листах повідомляють, що ведуть слідчо-розшукові дії. Ця історія майже анекдотична. І з неї можна було б посміятися, якби все не було так сумно. >>