Месьє Деверо і Жерар Депардьє: скандальний персонаж і неадекватний актор

14.08.2014
Месьє Деверо і Жерар Депардьє: скандальний персонаж і неадекватний актор

Актор довіряє Путіну і впевнений, що він завжди все робить для і заради Росії. (з сайта pinterest.com.)

Неадекватні витівки французького актора Жерара Депардьє давно зіпсували і відправили у небуття його славу у всьому світі. Попри заяви на початку року про завершення акторської кар’єри, у прокат виходить нова кінострічка, де актор зіграв головну роль. Її презентували на Каннському кінофестивалі у травні цього року. В Україні глядачі можуть побачити її в кінотеатрах уже сьогодні.

Сюжет фільму: реальність чи вигадка?

Головний герой картини — один із найбільш впливових людей на планеті, голова Міжнародного валютного фонду та лідер передвиборчих перегонів на пост президента Франції месьє Деверо, якого зіграв Жерар Депардьє. Він багато може собі дозволити та рідко трапляється так, що відмовляє собі хоча б у чомусь. Приїхавши одного разу до Нью-Йорка, він укотре влаштовує галасливу вечірку. Результат того, що трапилося згодом, суттєво впливає на все його подальше життя.

В основі фільму «Ласкаво просимо до Нью-Йорка» реальні події, що сталися навесні 2011 року в США. Тоді голова МВФ та головний кандидат на пост президента Франції Домінік Стросс-Кан був звинувачений у сексуальному домаганні до покоївки готелю. Подальший арешт політика та судовий процес набули широкого розголосу та назавжди зруйнували Стросс-Кану кар’єру. Творці на початку стрічки запевнили, що будь-які збіги із реальними історіями є випадковими. По суті, ця ситуація для режисера та сценариста Абеля Феррари стала приводом для роздумів про темні закутки людської душі та вплив на чоловічу натуру сучасного суспільства, грошей та влади.

Скандал після прем’єри

Після світової прем’єри картини колишній політик Домінік Стросс-Кан подав судовий позов, звинувативши творців фільму в наклепі.

У розмові з журналістами відомої німецької газети «Шпігель» адвокат Домініка Стросс-Кана Жан Вейль обурився: «Представлений на кінофестивалі в Каннi фільм американського режисера Абеля Феррари під назвою «Ласкаво просимо до Нью-Йорка» був наклепницьким і «частково антисемітським». Фільм піднімає газетні заголовки подій кількарічної давності, але головний герой не названий на честь французького політика». Колишня дружина Стросс-Кана Анн Сінклер у своєму блозі теж висловила відразу до фільму.

Проте глядацька аудиторія із задоволенням захоче побачити інтерпретацію скандалу кількарічної давності на екранах. Інтерес до цього продукту гарантовано.

Чи повернеться слава до Жерара Депардьє?

Більше року тому Жерар Депардьє отримав російське громадянство. А нещадовно йому запропонували стати керівником держкомітету з виноградарства і виноробства в Криму, хоча самої структури ще не існує. Все це не дивно, адже актор підтримує Володимира Путіна та має міцні стосунки з президентом Чечні, членом бюро вищої ради партії «Єдина Росія» Рамзаном Кадировим. Артист зазначив, що довіряє Путіну і впевнений, що він завжди все робить для і заради Росії.

Скандали, пов’язані з Депардьє, мають широку географію. Минулого року француз танцював лезгинку в резиденції глави Чечні Рамзана Кадирова. А на початку цього року Жерар Депардьє потрапив у черговий скандал під час перебування в Італії. Зайшовши перекусити в один iз ресторанів центру міста, актор облив власника закладу і відвідувачів водою, оскільки в залі було дуже шумно. Актор пояснює свою поведінку пристрастю до спиртного: «Варто мені випити, як я стаю некерованим». Через свої п’яні витівки Депардьє, за результатами опитування серед жителів країни, потрапив у список найбільш ненависних знаменитостей Франції.

«Мій батько — хуліган. Він говорить одне, а робить інше»

Дочка актора Жулі Депардьє назвала свого батька ненадійною людиною і хуліганом, а також висловила надію, що він помре протягом найближчих п’яти років. «Мій батько хуліган. Він говорить одне, а робить інше. Його слід побоюватися. Не те щоб він був зрадником, але від нього краще триматися подалі», — додала вона. Актриса Жулі Депардьє запевнила журналістів, що дуже не хоче бути схожою на свого батька. Вона навіть зробила п’ять пластичних операцій, щоб її ніс не був схожий на ніс Жерара Депардьє.