«Аж поки останній російський зайда не залишить нашу землю»

01.08.2014
«Аж поки останній російський зайда не залишить нашу землю»

Працівники музею Тичини ходитимуть на роботу у футболках «Українці підтримують свої Збройні сили», доки наші хлопці спокійно не повернуться додому. (з сайта tychyna.com)

Київський музей-квартира Павла Тичини передав солдатам у зону АТО невеликі збірки з віршами поета. На першій сторінці книжечок музейні працівники написали: «Повертайся додому живим!».

«100 бійців отримають книжечки такого формату, що їх завжди можна мати при собі. Там вірші про любов — 50 книг (бо ж у кожного вдома їх чекають жінки, матері, дочки), і 50 книжечок віршів. Очевидно, ті вірші будуть щемними для кожного з солдатiв, але це додасть їм сил і духу», — розповіла «УМ» директор музею Тетяна Сосновська.

За її словами, музей вирішив долучитися до доброї справи, коли стало відомо, що бійці АТО хочуть читати і просять передати книжки. Так, музейники поповнили бібліотеки воїнів збірками Тичини і заодно розпочали акцію зі збору літератури для армії. У неділю, 3 серпня, в зону АТО повезуть чергову передачу. До цього часу можна принести книги в Музей-квартиру Павла Тичини (вул. Терещенківська, 5, метро «Театральна», з 10.00 до 19.00, а в четвер і п’ятницю до 20.00).

«Краще, коли це будуть книги сучасних українських авторів або ж хороша світова класика. На титульній сторінці напишіть теплі слова і побажання, щоб верталися живі-здорові додому з перемогою», — радять ініціатори акції.

Також відучора і аж до кінця вересня увесь колектив музею змінює свою корпоративну форму. Раніше вони носили блузи і шалі фіолетового кольору. «Тепер ми на роботі будемо ходити у футболках із написом «Українці підтримують свої Збройні сили», — похвалилися музейники.

«Через громадську ініціативу «Люта Справа» ми придбали футболки, які тепер будуть нашим корпоративним одягом, аж поки останній російський військовий зайда не залишить нашу землю», — запевнили у музеї. «Люта Справа», продаючи одну футболку, іншу відправляє солдатам у зону АТО.

Тетяна Сосновська поділилася, що про цю ініціативу дізналася від свого сина: «Він подарував мені пару футболок. Так народилася ідея корпоративного одягу для усіх працівників музею. Я дуже-дуже вдячна моїм колегам, що підтримали ідею».

У музеї заохочують приєднатися до акції: «Можете зробити так, як ми — придбати такі футболки на подарунок друзям і самим ходити в них постійно». Поки не закінчиться війна!