Розсудили

31.07.2014

Печерський райсуд Києва повернув вчора на дорозслідування до Генпрокуратури кримінальне провадження проти колишнього голови КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Про це повідомив адвокат Попова Микола Карнаух. Феміді у справі про розгон студентського Майдану забракло доказів, тож «матеріали справи в повному обсязі повернуті назад до Генпрокуратури», — зазначив Карнаух.

При цьому, як ми пам’ятаємо, відповідальними за скандальне встановлення ялинки, котре потягло за собою побиття мирних демонстрантів, Сівковича та Попова «призначив» іще Янукович. Прокуратура Києва продовжує розслідування кримінальної справи, яка була порушена проти них за статтею «перешкоджання мирним акціям, мітингам або демонстраціям». На суді представник державного обвинувачення зазначив, що його відомство виступає проти закриття кримінального провадження проти Попова та Сівковича.

А тим часом у випадку з іншою відомою персоною — мером Харкова Геннадієм Кернесом — прокуратура вирішила проявити значну більшу поступливість. Щоправда, фігурант знаходиться у вкрай важкому фізичному стані, що, власне, й зумовило зупинення досудового розслідування щодо нього. Таке рішення ухвалила ГПУ, незважаючи на те, що раніше Кернесу інкримінували викрадення людини, тортури та загрозу вбивства.

«Зараз у кримінальному провадженні виконані всі слідчі та інші процесуальні дії, проведення яких можливе за відсутності підозрюваного», — пояснили у відомстві. Нагадаємо, що 28 квітня 2014 на Кернеса було скоєно замах. Він отримав тяжке поранення, в результаті якого було пробито легеню і печінку, куля пройшла навиліт. Кернес переніс кілька операцій і зараз, за інформацією джерел, знову перебуває у реанімації.