Уроки єдності

30.07.2014

Доки визволені від терористів міста Донбасу звикають жити без вибухів і постійного страху, небайдужі з усієї України простягають їм руку допомоги. Свій внесок у відбудову інфраструктури визволеного від терористів Слов’янська вирішили зробити і черкащани, відправивши будівельну бригаду з 30 фахівців на відбудову місцевої школи №15, яка постраждала від вибухів. «У цьому навчальному закладі планується відновити покрівлю, два ґанки, вставити вибиті вибухами вікна та виконати внутрішні роботи», — поділився планами з «УМ» голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Організувати перевезення з Черкащини до Слов’янська будівельних матеріалів, техніку та спеціалістів зголосилися приватні підприємці області, а безпосередньо ремонтом школи займуться фахівці відомих у Черкасах фірм «Надія» та «Урожай».

Школу №15 у Слов’янську черкащани планують відбудувати до початку навчального року, аби 1 вересня тамтешня дітвора могла розпочати навчання у комфортних умовах. «Коли я був у Слов’янську з гуманітарною допомогою, то у школі №15 мене найбільше «підкупило» те, що у кабінеті української мови на стіні побачив українську символіку — тризуб, синьо-жовтий прапор і текст Гімну, а на дошці зберігся запис теми останнього уроку — «Леся Українка», — розповідає очільник Черкащини. Він переконаний, що настав час підтвердити ділом популярні гасла про єдину Україну, і долучатися до відбудови зруйнованих міст на Донеччині та Луганщині мають усі регіони нашої держави.