Щоб трояндами i не пахло

29.07.2014

У той час, коли у Києві правоохоронцям не дають спокою телефонні терористи, «мінуючи» торговельні центри та вокзали, у Черкасах завівся «екологічний терорист» і взявся шантажувати Черкаський садовий центр «Сад мрій», який займається озелененням міста.

Таємничий «анонім» поставив керівництву центру ультиматум — негайно викорчувати троянди і всі інші зелені насадження обабіч спуску до Дніпра та знести огорожу квіткового газону. На все це дав добу. Якщо ж троянди й надалі будуть квітнути, пообіцяв спалити приміщення «Саду мрій».

«Ми вже написали заяву до правоохоронних органів, аби вони відреагували на такі неадекватні погрози. Адже не так давно поруч iз нами було підпалено кафе «Хабібі», — розповідає «УМ» директор садового центру «Сад мрій» Сергій Ткаченко.

У всьому, що відбувається, він вбачає чийсь інтерес. Каже, певно, когось зацікавила земля поруч зі спуском, де нині висаджено кілька тисяч кущів троянд, за якими й доглядає «Сад мрій». Він не виключає й того, що на цьому місці хтось задумав встановити торговельні кіоски.

«За кілька останніх років на цій захаращеній ділянці землі, повз яку по сходах із центру міста до мікрорайону Митниця щодня спускаються тисячі черкащан, ми облаштували чудовий квітник, власним коштом огородили його металевою сіткою, і тепер це комусь заважає?» — щиро дивується Сергій Володимирович. При цьому він наголошує, що не збирається зважати на погрози й надалі разом зі своїм колективом займатиметься озелененням рідного міста на радість його жителям.

До речі, «Україна молода» розповідала свого часу про те, як черкаський «Сад мрій», єдиний з усієї України, гідно представив нашу державу на виставці у китайському місті Чунцін, одержавши за свій ландшафтний дизайн Почесну грамоту від тамтешнього муніципалітету. Тоді цей садовий центр презентував у Піднебесній свою декоративно-паркову композицію з українським колоритом, у центрі якої було розташоване родинне дерево й криниця, навколо яких вився струмок iз трьома місточками, а сам садок було обгороджено плетеним тином iз верби.