...І грейпфрут як тренажер

17.07.2014

Прагнучи схуднути, багатьом доводиться годинами пітніти в тренажерному залі, голодувати, сидіти на дієтах. Але дієтологи нагадують простий та ефективний спосіб позбутися зайвих кілограмів: включати до раціону продукти, які спалюють жир. Їх перевага в тому, що діють вони поступово і нешкідливі для організму — на відміну від штучних таблеток для схуднення, які не завжди безпечно вживати.

Одним із дієвих «спалювачів» зайвих кілограмів є кофеїн: він активізує метаболізм і запобігає відкладанню підшкірного жиру. Але в складі кави кофеїн не надто добре засвоюється організмом, визнають дієтологи. В такому разі значно ефективніше вживати його як харчову добавку. Не забувайте, що людям iз хворим серцем кофеїн протипоказаний.

Добре бореться з підшкірним жиром зелений чай. Він стимулює обмін речовин, а відтак — розганяє жирові відкладення. Для схуднення краще пити листковий чай, стверджують лікарі. Зарадять проблемі й цитрусові, особливо грейпфрути, які активізують розщеплення жирів. Якщо немає протипоказань iз боку шлунково-кишкового тракту, їх можна їсти щодня. До речі, не поспішайте позбуватися гіркої плівки між дольками — саме в ній найбільше корисних речовин.

Добре позбавляє від зайвих жирових відкладень білок. Карнитин, що є в його складі, «змушує» організм переробляти підшкірні жирові клітини для вироблення енергії. Окрім того, білок збільшує м’язову масу, яка перешкоджає утворенню зайвих кілограмів.

І не забувайте: жир організм спалює повільно, але ефект залишається на тривалий час. У боротьбі за красиву фігуру ліпше надавати перевагу натуральним засобам.