Шайба без бюджету

17.07.2014
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'and xcontent44.langid=0' at line 1
select * from xcontent44 where xcontent44.content_id= and xcontent44.langid=0
/home/clients/umoloda/inc/db_lib.inc (75)

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/clients/umoloda/inc/db_lib.inc on line 39
Шайба без бюджету

Амбітні «Генерали» знову рвуться в бій. (автора.)

На початку липня керівники десяти вітчизняних хокейних клубів та представники Національної федерації хокею заявили про започаткування нового амбітного проекту під назвою Українська хокейна ліга. Утім після кількох тижнів глибокого занурення в проблеми нашого хокею ініціативна група зрозуміла, що його реалізація наразі неможлива. «Питання про створення УХЛ взагалі не стоїть», — заявили «УМ» у вітчизняній Федерації хокею. Адже вимоги, які ліга виставила перед майбутніми учасниками турніру, виявилися «непідйомними». Організатори нових змагань наполягали на обов’язковій реконструкції арен, створенні ідеальних умов для високого рівня телетрансляцій. Але переважній більшості команд це виявилося не під силу.

Як відзначили у прес-службі ФХУ, попередню угоду з УХЛ підписала лише одна команда («Дженералз»). Іще чотири колективи виказали наміри брати участь у чемпіонаті. Але вдвічі менша від запланованої кількість учасників не задовольнила амбіцій генерального спонсора турніру, який розраховував на значно більші масштаби змагань.

Відтак знову, як і минулого року, організацією чергового чемпіонату країни з хокею займатиметься профільна федерація. Щоправда, там наразі не можуть чітко окреслити формати майбутньої національної першості. Не виключено, що повториться історія минулого року, коли реально готовими розпочати змагання виявилися лише два клуби. Тоді, нагадаємо, повноцінну підготовку до чемпіонату проводили лише «Білий барс» та «Компаньйон».

Водночас нинішній стан «компів» — чинних чемпіонів країни — змушує неабияк хвилюватися ФХУ, адже в клубі досі не розрахувалися з хокеїстами за останній місяць роботи в минулому сезоні. Тож на поверхні — фінансові проблеми, які ставлять під сумнів виступ «Компаньйона» і в Континентальному кубку, куди команда вже подала заявку.

Без сумніву, інший бюджет на наступний сезон матиме й «Білий барс». Торік він, перебуваючи в статусі фарм-клубу учасника Континентальної хокейної ліги — «Донбасу», захищав інтереси донецького клубу на внутрішній арені. Тепер же, після свого виключення з КХЛ, «червоно-чорні» самостійно візьмуться відстоювати звання одного з найсильніших колективів країни.

А от колишні аматори — київські «Генерали», які, дебютувавши торік в національному чемпіонаті, справили вельми непогане враження, готуються до «цікавого, яскравого та насиченого сезону», перебуваючи наразі у відпустці. За попередньою інформацією, старт нового чемпіонату запланований на початок жовтня.