НОВИНИ ПЛЮС

08.07.2014

Львівську оперу очолив екс-міністр культури

Новий сезон у Львівській опері стартує з новим художнім керівником, народним артистом України, екс-міністром культури і туризму (2007—2010) Василем Вовкуном. Він відомий тим, що працює в усіх жанрах мистецтва, часто синтезуючи їх. Пану Вовкуну притаманний експериментальний погляд у майбутнє через осмислення часу минулого і сьогоднішнього. У 2005 році у Львівській опері він поставив «Бал-маскарад» Джузеппе Верді.

Прес-секретар Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Надія Труш повідомила, що на відкриття нового 115-го сезону запланували концерт із балетом.

Опера закриває сезон «Аїдою» Верді 18 липня та відкриє двері для відвідувачів 29 серпня. Тоді ж новий проект презентує новопризначений художній керівник Василь Вовкун.

До цього обов’язки художнього керівника виконував гендиректор львівської опери Тадей Едер. Водночас він є депутатом Львівської міської ради від Партії регіонів.

Діана Арбеніна вибачилася за Росію

У Зеленому театрі в Києві російська солістка рок-гурту «Нічні снайпери» Діана Арбеніна дала концерт на честь свого 40-річчя. Вийшовши на сцену, вона вибачилася за російських колег і призналася у любові Україні. Вона одна з небагатьох російських музикантів, які відважуються виступити на підтримку українців.

«Для мене було вкрай важливо приїхати до вас, тому що я, як і раніше, люблю Україну, я люблю український народ, я його знаю не з газет, журналів і політичної кон’юнктури, і я йому вірю. Я за те, щоб нас не могли роз’єднати і посварити. Вибачте, що я кажу від серця, я ж жінка, — заявила Арбеніна. — Мене ніхто про це не просив, але мені здається, що зараз дуже правильно перед обличчям Всевишнього попросити вибачення за своїх колег, за тих людей, які грають рок-н-рол і, які чомусь вас досі не підтримали у страшний для України час».

Вакарчук відзвітував про підтримку української армії

Протягом місяця гурт «Океан Ельзи» зібрав близько 250 тисяч глядачів на п’яти найбільших стадіонах у Львові, Дніпропетровську, Харкові, Києві та Одесі. Сьогодні його лідер Святослав Вакарчук активно займається закупівлею медикаментів для поранених військовослужбовців, що проходять лікування у Головному військовому шпиталі у Києві та інших шпиталях (у співпраці з «Волонтерською сотнею»).

Крім того, відбувається пряма фінансова підтримка програми переселення дітей-сиріт та інвалідів зі сходу України (через Одеський волонтерський осередок), підтримка родин, чиї близькі загинули чи постраждали під час подій 2 травня в Одесі.

Щодо подальших планів групи, то вже оголошено про великий концерт, присвячений Дню Незалежності, що відбудеться 24 серпня у Львові на стадіоні «Львів-Арена». Також восени триватиме четверта, заключна частина великого дворічного туру «Земля» країнами Північної Америки, частково — центральної Європи.

Солістка «Крихітки» проміняла свого мена на Яроша

Каша Сальцова та її гурт «Крихітка» презентували пісню, присвячену візитці лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша. Вперше цю композицію група заспівала ще місяць тому на концерті, і лише днями вона з’явилася у студійному записі на YouTube.

«Тільки нові пісні лабаю, заїло стару платівку, у мене був мен, а тепер я маю Яроша візитівку. Минає час золотого батона, все є на цьому папері — червоно-чорний шматок картону відкриє будь-які двері», — співає Сальцова, натякаючи на свої попередні пісні.

Нагадаємо, «візитка Яроша» стала інтернет-мемом після повідомлення російських ЗМІ про напад «бойовиків «Правого сектору» на блокпост у Слов’янську. Як стверджують російські ЗМІ, на місці нападу в спаленому авто було знайдено візитку Яроша.