НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2014

Екс-«регіонали» й комуністи створили нову групу у ВР

У Верховній Раді створено депутатську групу «За мир і стабільність» у складі 32 депутатів. Уповноваженими представниками групи є колишні «регіонали» Віталій Грушевський та Євген Балицький, а також екс-комуніст Олександр Присяжнюк.

Як написав у своєму «Фейсбуці» нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець, за чутками, «справжнім господарем новоствореної з ПР і КПУ групи «За мир і стабільність» є [представник «Сім’ї» за часів правління Віктора Януковича] Сергій Курченко».

Російський суд санкціонував арешт Коломойського

Басманний суд Москви учора санкціонував заочний арешт голови Дніпропетровської області України Ігоря Коломойського. Як повідомляє РІА «Новості», очікується, що найближчим часом слідство попросить суд заочно заарештувати й міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Щодо Авакова і Коломойського в Росії порушено справи про організацію вбивств і застосування заборонених засобів та методів ведення війни, обох їх оголошено в міжнародний розшук. У Слідчому комітеті РФ вважають, що «саме з відома Авакова, Коломойського та інших осіб із числа вищих керівників Міністерства оборони України було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії «Звєзда» Сушенкова й Малишева, незаконне захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова й Конашенкова, а також кількох інших російських журналістів».

Мін’юст зареєстрував партію Луценка

Міністерство юстиції зареєструвало політичну партію «Третя Українська Республіка». Як повідомляє прес-служба цієї політичної сили, свідоцтво про реєстрацію отримав голова партії Роман Безсмертний. «Ідеї Юрія Луценка щодо повного перезавантаження держави сприйняті суспільством і підтримані Майданом. Навколо Луценка гуртуються активні громадяни, які прагнуть кращого життя для України. Настав час організаційно працювати над партією і готуватися до виборів. Протягом року ТУР напрацював чимало ініціатив, які потребують, в тому числі, і законодавчого оформлення», — зазначив Безсмертний, пообіцявши, що проект Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» працюватиме й надалі.

Україна і Молдова перейдуть на ветсертифікати Митного союзу

Із 1 вересня Россільгоспнагляд планує перевести Україну і Молдову на єдині ветеринарні сертифікати Митного союзу. Голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт пояснив, що такі заходи спричинені підписанням угоди з ЄС, після чого ці країни автоматично вийшли з угоди СНД про співпрацю в галузі ветеринарії. Тож iз вересня торгівля піднаглядною продукцією між Україною і Російською Федерацією перейде на міжнародний рівень з більш жорсткими вимогами.

Відтепер АТО має власну сторінку на «Фейсбуцi»

Із 26 червня у соціальній мережі «Фейсбук» запрацював прес-центр АТО. На сторінці публікуються новини, фото та відео з районів бойових дій у східних областях України. Сторінка АТО стрімко набирає популярності: у неї вже більше 4 тис. передплатників. Веде її прес-секретар Генштабу Збройних сил Олексій Дмитрашковський.