НОВИНИ ПЛЮС

19.06.2014

Стосунки самопроголошених

Невизнана республіка Південна Осетія визнала підсумки псевдореферендуму, проведеного в травні в Луганській області так званою «Луганською народною республікою». Про це агенції ІТАР-ТАКС повідомив так званий «президент Південної Осетії» Леонід Тибілов. Коментуючи звернення самопроголошеної «Верховної ради ЛНР» із проханням про визнання Луганщини незалежною суверенною державою, Тибілов повідомив, що його «республіка готова до прийняття конструктивного рішення й керуватиметься загальновизнаними нормами міжнародного права».

Нагадаємо, Росія силою відірвала Південну Осетію від Грузії. Світова спільнота не визнає незалежність цієї території, що є маріонеткою Кремля.

Гроші Януковича

Ліхтенштейн заблокував рахунки екс-Президента Віктора Януковича. Про це вчора на брифінгу повідомив в. о. генпрокурора Олег Махніцький. За його словами, разом із коштами Януковича заблоковано також рахунки близько 20 людей із його оточення.

Загалом служба фінмоніторингу уже виявила 42 компанії-нерезиденти, пов’язані з родиною Януковича, 1,340 млрд. доларів на їхніх рахунках арештовані. Ліхтенштейн був одним із каналів відмивання та приховування грошей колишнього глави держави.

Компенсації сім’ям загиблих на Майдані

Кабінет Міністрів своїм учорашнім рішенням збільшив щомісячну допомогу для сімей загиблих на Майдані, а також правоохоронців і військовослужбовців. Як повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова, в Україні офіційно нараховується 115 сімей, що втратили годувальника у зв’язку з подіями на Майдані. Якщо в сім’ї двоє утриманців, то пенсійна виплата їм становитиме 6,5 тис. грн. (раніше — 5 тис.), якщо троє — 8 тис. грн. Доплати отримають 98 сімей загиблих на Майдані активістів, а також сім’ї загиблих правоохоронців і військовослужбовців. Перерахування буде проведено, починаючи з
1 квітня ц.р.

Реверс газу зі Словаччини

Реверсні поставки газу зі Словаччини почнуться 1 вересня ц.р. За повідомленням «Укртрансгазу», він надаватиме транспортні потужності по входу в ГТС України через точку підключення Будінце в добових об’ємах до 27 млн. кубометрів.