Ще один крок до заборони КПУ

19.06.2014

«Фракція КПУ в Луганській обласній раді в повному складі перейшла на роботу в «парламент» самопроголошеної Луганської народної республіки», — таку новину позавчора поширив сайт Lenta.ru. «Передбачається, що вже невдовзі луганські комуністи почнуть створення Комуністичної партії ЛНР, яка збереже братерські відносини з КПУ», — заявив голова фракції Олександр Андріянов.

«Дебілізм головного мозку «коміків» дарує українській владі чудову нагоду зробити те, що давно пора. КПУ — заборонити, Симоненка, Калетника — судити!» — так прокоментував ситуацію у своєму «Фейсбуці» громадський активіст, головний редактор сайта «Історична правда» Вахтанг Кіпіані.

Раніше стало відомо, що Служба безпеки України веде розслідування протиправної діяльності Комуністичної партії України та її представників. На порядку денному — ліквідація партії та зняття з певних її членів депутатської недоторканності.

Крім політичної підтримки терористів iз ЛНР, є й факти прямої участі КПУ в терористичних акціях. Так, п’ятеро бойовиків, захоплені 14 червня в полон силами АТО на прикордонному посту біля села Дякове Антрацитівського району з важким озброєнням різних модифікацій (ПЗРК, ПТУР «Фагот», РПГ тощо), «під час допиту вказали, що їх вербували для участі у збройному протистоянні керівники місцевого осередку Компартії України». «За словами бойовиків, представники КПУ організовували також постачання стрілецької зброї в місця бойових дій», — повідомляє прес-служба СБУ.