НОВИНИ ПЛЮС

17.06.2014

Порошенко ініціює конституційну реформу

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов на засіданні погоджувальної ради парламенту анонсував внесення пропозицій Президентом України Петром Порошенком iз проведення конституційної реформи. Турчинов запевнив, що особисто говорив на цю тему з Порошенком, тому в найближчі дні депутати почнуть ознайомлення з проектом.

А ось перший віце-прем’єр України Віталій Ярема закликав депутатів оперативно розглянути низку урядових законопроектів. Зокрема, були запропоновані зміни, які повинні стабілізувати роботу банківської системи, а також введення в обіг біометричних паспортів. «Ситуація в економіці потребує швидкого реагування. Надзвичайно важливо підтримати проекти законів, які покликані стабілізувати національну банківську систему», — зазначив Ярема.

За словами першого віце-прем’єра, депутати мають підтримати зміни до бюджету на 2014 рік, щоб збільшити фінансову підтримку Фонду гарантування вкладів фізосіб. На розгляд депутатів уже передано і низку законів, які регламентують економічну діяльність на тимчасово окупованій території України в Криму, передає УНН.

Обрано голову ВАСУ

Учора Вищий адміністративний суд України нарешті обрав свого голову. Результативне голосування вдалося суддям iз третьої спроби. Керівником ВАСУ став Олександр Нечитайло. За нього проголосували 45 суддів. Суперник Нечитайла на цих виборах — Микола Кобилянський — узяв самовідвід. Нагадаємо, що Кобилянського пов’язували з екс-Президентом Віктором Януковичем, а голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв наголошував на неприйнятності обрання головою суду людини з команди Януковича.

Київрада змінює «прописку»

19 червня столичні депутати засідатимуть у приміщенні Київської облдержадміністрації. Воно знаходиться за адресою площа Лесі Українки, 1 (2-й поверх, мала сесійна зала). Про це йдеться у відповідному розпорядженні Київського міського голови. Причина переїзду — ремонт у будівлі КМДА, який, за словами Віталія Кличка, обійдеться у 30 мільйонів гривень. Як уже повідомляла «УМ», на засіданні Київської міськради, запланованому на 19 червня, розглядатимуться два важливi питання — обрання секретаря КР та формування постійних комісій Київради.