Івасюк живий!

Івасюк живий!

Генеральна прокуратура України поновила розслідування причин та обставин смерті відомого українського композитора і поета, автора пісень «Червона рута» і «Водограй», одного з основоположників естрадної музики Володимира Івасюка. Справу кваліфіковано за статтею «умисне вбивство», повідомляють у прокуратурі.

Ізольований від мистецтва

Ізольований від мистецтва

Коли в Донецьку ставало жити все небезпечніше і в місті на повну гуляли терористи, Центр культурних ініціатив «Ізоляція» працював у звичному режимі. У квітні на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів, де в 2009 році відкрили єдину на Донбасі платформу культурних ініціатив, проходили літературний фестиваль, дискусії, виставки сучасного мистецтва, виступав Михайло Ходорковський.

Острів кохання для Шопена

Острів кохання для Шопена

Кожен регіон має свої особливості. Різнобарвність України яскраво виражена в іконах. Полтавський іконопис багатий на блакитне небо, на Київщині переважали бордові, майже коричневі кольори, на Гуцульщині святим малювали очі через все обличчя, на Луганщині вбирали у шати, а на Житомирщині обов’язково поруч із ликами малювали квіти, дерева, луги.

Всі статті рубрики