ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.06.2014

Даля Грибаускайте,
президент Литви
— про «не народжуйся красивою, а народжуйся некорумпованою»:

— Сьогодні летіла над вашою країною і бачила, яка вона велика і красива, але цього не достатньо. Важливо, щоб новообраний Президент повною мірою розумів ту відповідальність, яку на нього поклали. 5 років для країни — це не великий термін, Литва йшла до ЄС 10 років, бо потрібно було провести реформи. Найголовніше для вас — побороти корупцію, а це швидко не робиться.

(УНІАН)

Борис Нємцов,
російський опозиційний політик
— про важкість «шапки Мономаха», а також віру, надію та євроінтеграцію:

— Важка ноша у Порошенка. І булава важка. Йому треба і країну зберегти, і миру добитися, і вивести економіку з глибокої кризи. І європейський вибір країни реалізувати. Побажаємо йому і всім українцям удачі та успіхів на цьому важкому шляху! І ще. Віра в чудо незнищенна: на Порошенка зараз дивляться, як на Ющенка після Помаранчевої революції. З вірою і надією…

(Фейсбук)

Олександр Лукашенко,
президент Білорусі
— про своє українське коріння та про головне на сьогодні:

— Україна не просто може… Україна просто повинна домовитися з усіма, з Росією в тому числі… Українці — це мої рідні люди. Дуже розумні, працьовиті, і найголовніше зараз для них — видертися з цієї ситуації…

(«Обозреватель»)

Арсеній Яценюк,
Прем’єр-міністр України
— про те, як Росія інтерпретує формулу Маркса «товар-гроші-товар»:

— Якщо газ — це політична зброя — тоді зрозуміло, що політична зброя в руках російського уряду. А якщо газ, як по всьому світу, — це товар, то ми торгуємо на підставі контракту, а не на підставі того, подобається Росії український уряд чи не подобається.

(«Українська правда»)

Олег Ляшко,
народний депутат України
— про те, чому Повалій — не Шульженко:

— Якщо вона (Таїсія Повалій) співатиме в окупованому Криму для окупантів, вона повинна бути позбавлена депутатського мандата за зраду. Я важко собі уявляю, щоб, наприклад, Клавдія Шульженко співала в ставці Гітлера, десь у Вервольфі під Вінницею замість того, щоб співати нашим бійцям.

(podrobnosti.ua)