Інфекція — на тарілці

12.06.2014
Інфекція — на тарілці

Влітку увага до якості їжі має бути особливою. (з сайта med-info.ru.)

У літні місяці небезпека ураження кишковими інфекціями зростає в кілька разів. Тому в спекотну погоду важливо особливо прискіпливо ставитися до харчування. Насамперед, фахівці радять регулювати питний режим, особливо в дітей, оскільки малеча гірше переносить утрату води. Краще пити кип’ячену воду, а воду в пляшках не можна залишати відкритою. Уникайте вживання води з відкритих водойм та водогонів. Звісно, кількість рідини, що її необхідно спожити впродовж доби, — категорія індивідуальна. Тут багато залежить від способу життя людини, фізичної активності, кліматичних та погодних умов. У середньому фахівці радять випивати 2-3 літри рідини на добу.

Аби вберегти себе і родину від кишкових отруєнь і токсикоінфекцій, головний позаштатний інфекціоніст МОЗ України Ольга Голубовська рекомендує дотримуватися основних правил безпечного харчування. Це — створення належних умов зберігання продуктів, ретельна термообробка гарячих страв iз м’яса та риби, споживання лише свіжих та вимитих фруктів та свіжих молочних продуктів, уникнення продуктів харчування з місць стихійної торгівлі. І найголовніше — забезпечити чистоту всього, що має відношення до їжі і напоїв: від рук до кухонного обладнання.

Серед потенційно небезпечних продуктів, вживання яких краще обмежити в літній період, лікарі називають сирі яйця, молочні та кисломолочні продукти. Людям, які мають хронічні гастроентерологічні захворювання, варто утримуватися від вживання солі, насичених жирів та цукру.