НОВИНИ ПЛЮС

11.06.2014

Президент визначився з головою АП, керівником ДУСі та прес-секретарем

Президент Петро Порошенко призначив главою своєї адміністрації Бориса Ложкіна. Відповідний указ оприлюднено на сайті Президента у вівторок. Ложкін був бізнес-партнером Порошенка, в минулому вони спільно володіли компанією KP-Media (журнал і сайт «Кореспондент», портал Bigmir). Торік Ложкін продав медіа-активи олігарху Сергію Курченку, наближеному до сім’ї екс-Президента Віктора Януковича.

Крім того, Порошенко призначив Геннадiя Зубка першим заступником голови адмiнiстрацiї Президента, а Олега Рафальського — заступником голови адмiнiстрацiї Президента.

Своїм прес-секретарем Президент Порошенко призначив Святослава Цеголка, котрий, починаючи з 2004 року й до цього моменту, працював журналістом на «5-му каналі».

Тим часом Державне управління справами очолив Сергій Березенко. Про це йдеться в указі Президента. Іншим указом Порошенко звільнив колишнього тимчасового очільника ДУСі Геннадія Зубка.

Глава КМДА подав у відставку

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко подав заяву Президенту України про складення повноважень. Про це вчора на брифінгу «Звіт за підсумками 90 днів роботи» заявив сам Бондаренко. «Я сьогодні написав заяву з проханням визначитися з тим, чи потрібен мій досвід на тій посаді, на якій я перебуваю зараз. Зараз я повернуся з брифінгу і відправлю її. Я не хочу бути тягарем для новообраного мера, який формує свою команду», — заявив Бондаренко.

Нагадаємо, Бондаренка було призначено на посаду голови КМДА 7 березня поточного року. А 3 червня Київська територіальна виборча комісія визнала Віталія Кличка переможцем на виборах мера Києва. Згодом Кличко заявив, що одним iз перших указів нового Президента має бути указ про об’єднання посад мера Києва і голови КМДА. Відзначимо, що Бондаренко пройшов до Київради від ВО «Батьківщина» разом зі ще двома депутатами — беззмінним лідером партійної фракції в Київраді Тетяною Меліховою і громадським активістом Ігорем Луценком.