За мир, стабільність та великі гроші?

04.06.2014

Створене 14 травня міжфракційне об’єднання депутатів «За мир і стабільність» почало процес переформатування у парламентську фракцію. За процесом, стверджують джерела, стоять колишні урядовці Януковича Сергій Арбузов та Віталій Захарченко, а також медіа-магнат Сергій Курченко. Всі троє оголошені у розшук, бо є фігурантами кримінального провадження. На цьому, однак, інтрига не завершується. В сюжеті програми «Гроші» на «1+1» стверджується, що нова фракція наполегливо шукає «таланти», пропонуючи депутатам за перехід до своїх лав по 200—400 тисяч доларів плюс солідну щомісячну зарплату.

Депутат Олег Ляшко, щоправда, називає зовсім інший порядок цифр. Йому, за його словами, за приєднання до нової фракції пропонували не сміховинні 200 тисяч, а цілих 10 мільйонів доларів. Але й такий куш не звабив лідера Радикальної партії. Ляшко розповів журналістам, що екс-«регіонал» Віталій Грушевський, котрий і зробив Ляшку подібну «непристойну» пропозицію, отримав від розгніваного парламентарiя «чашкою по голові», цитує Ляшка агентство УНІАН.

Мала місце така посудна баталія чи ні, вже й не так важливо. Цікаво інше: у парламенті, який перебуває нібито за півкроку до розпуску, розпочалися й тривають несподівані «інтеграційні процеси». Подейкують, що пропозиція приєднатися до «Миру та стабільності» має чималий попит, й колишні «регіонали» (зокрема й ті, що вийшли з фракції буквально вчора) вже зараз придивляються (та прицінюються?) до нового об’єднання.

Активність проявляє й колишній голова АП Сергій Льовочкін — він, щоправда, зосередився на створенні нової партії, але деякі її прихильники (такі як Юрій Мірошниченко — екс-представник Президента у парламенті) мають депутатський мандат, тож і в даному випадку можуть мати місце спроби об’єднати «однодумців»... Кажуть, що святе місце пустим не буває. Грішне, вочевидь, також. Фракція ПР, яка розвалюється буквально на очах, шукає ту порожнечу, яку вона зможе заповнити собою.