НОВИНИ ПЛЮС

03.06.2014

Депутат? Тепер ти в армії

Народний депутат України Олександр Бригинець зареєстрував у Верховній Раді законопроект, згідно з яким у випадку введення військового стану депутати зможуть виконувати військовий обов’язок. Про це Бригинець провідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. Нині народний депутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності, зокрема, перебувати на державній службі. Іронія ж у тому, що військова служба в Україн прирівнюється до державної. «Як на мене, це не правильно. Я готовий, як і багато моїх колег, взяти до рук зброю в разі потреби. Саме тому я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють мало не всі, окрім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами лише на словах. Тим паче що під час військового стану діяльність парламенту фактично обмежена і вся повнота влади переходить до головнокомандуючого. Крім того, бойовий досвід багатьох із нас і особистий приклад могли б виявитися корисними під час бойових дій», — прокоментував Бригинець свій законопроект.

Як з ПР зробити ПРУ

Екс-голова адміністрації Президента Сергій Льовочкін створить свою партію. Інформація про це прозвучала в ефірі Off-the-records на Hromadske TV, пише Українська правда. Працювати над створенням нової політсили будуть також регіонал Юрій Мірошніченко та Сергій Ларін (екс-«губернатор» Кіровоградської області та екс-заступник голови АП під час президентства Януковича). Окрім того, участь у її створенні братиме Олександр Шаталов — помічник Ларіна часів його «губернаторства».Ідеологом нової партії буде Андрій Єрмолаєв. За даними, оприлюдненими в ефірі, партія називатиметься ПРУ — «Партія розвитку України» (як варіант розглядається і «Партія прогресу»). Стратегію партії пропонує та обговорює Пол Манафорт — один з американських консультантів Віктора Януковича.

Сьогодні в Раді відзвітує Яценюк

Верховна Рада у вівторок заслухає Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це повідомив Голова ВР, в.о. Президента Олександр Турчинов на засіданні погоджувальної ради парламенту. За його словами, доповідь прем’єра стосуватиметься енергетичної безпеки України. «Там дуже складні переговори (з російською стороною)», — сказав Турчинов. «Також я попросив Арсенія Петровича поінформувати щодо фінансово-економічної політики уряду», — додав він. А ще у вівторок нардепи розглянуть питання щодо призначення дати інавгурації майбутнього Президента України, а у середу заслухають звіт Кабінету Міністрів щодо стану виконання бюджету за 2013 рік.