167 вірнопідданих Межигір’я

30.05.2014

Після нещодавніх викривальних публікацій про те, як проходив день екс-глави України (з’ясувалося, що Віктор Янукович вельми полюбляв усілякі різновиди масажів, i масаж стоп зокрема), з’явилася нова порція компромату на Президента-втікача. Група «Інформаційний спротив» оприлюднила дані щодо того, яка кількість межигірської обслуги забезпечувала Віктору Федоровичу подібний релакс. Ідеться про 167 осіб щонайменше — та й це тільки якщо брати до уваги, що саме стільки людей проходили в Межигір’ї регулярний медичний огляд. Теоретично «рабів», котрі підгодовувалися біля золотого батона й золотого унітаза, могло бути й більше.

«У розпорядження групи «Інформаційний спротив» потрапив документ про диспансеризацію, яку проходили працівники Межигір’я, — повідомляє sprotyv.info. «Здавалося б, що тут поганого — господар дбає про челядинців, щоб у них і легені були чисті, і карієсу не було, все чинно, благородно... Згідно з документом, озаглавленим як «Звіт №1 про виконану лікарями роботу», медики провели огляд 167 осіб (!). Роботягам Межигір’я робили кардіограми, брали аналізи крові і сечі, проводили ультразвукове дослідження та інші процедури».

Копія звіту призначалася такому собі Олександру Файницькому, людині, котра, судячи з усього, виконувала роль «економки» Януковича. Він «й оленями займався, й машинами для Януковича, а тепер, як виявилося, ще й здоров’я хазяйської челяді контролював! І, мабуть, Віктор Федорович цінував Файницького, адже ордени давав — за свою діяльність він був удостоєний президентської нагороди. У 2012 році, нагадаємо, указом Януковича він став заслуженим працівником транспорту України», — пише «Інформаційний спротив».

А насамкінець зазначає, що стан здоров’я працівників, що обслуговували хазяїна резиденції, не можна назвати задовільним. Половина з них є «не цілком здоровими, мають хронічні захворювання, а більшість потребує лікування у стоматолога. З іншого боку, при тому стані медобслуговування в Україні, до якого довела медицину команда Януковича, вся країна зараз потребує ретельної диспансеризації та лікування. Особливо — психологічного», — підсумовує sprotyv.info.