НОВИНИ ПЛЮС

21.05.2014

Мер Донецька нічого не знає про «круглий стіл єдності»

Донецькому міському голові Олександру Лук’янченку нічого не відомо про проведення в місті «круглого столу» національної єдності, запланованого на 21 травня. Про це Лук’янченко повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента видання «Острів». Напередодні про те, що «круглий стіл» під патронатом екс-Президентів України Леоніда Кравчука та Леоніда Кучми відбудеться 21 травня в Донецьку, повідомив у Києві голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута. «Звертаюся до всіх представників громадських і політичних організацій сходу України, до представників влади, а також до учасників Женевського процесу з проханням узяти участь у «круглому столі». Ваша участь стане важливим сигналом підтримки українському народу, який прагне до якнайшвидшого розв’язання кризи і досягнення миру», — додав Тарута. Учора стало відомо, що «круглий стіл», запланований у Донецьку, перенесено. Нагадаємо, що раніше подібні заходи відбулися в Києві та Харкові.

Коломойський не виключає еміграцію

«Губернатор» Дніпропетровської області Ігор Коломойський не виключає своєї еміграції в разі перемоги у президентських перегонах Юлії Тимошенко. Про це він заявив у інтерв’ю виданню «Лівий берег». «Вона (Тимошенко) обіцяє знищити олігархів як клас», — зазначив Коломойський, який ще у 2010-му обіцяв покинути країну, якщо Тимошенко стане Президентом. Бізнесмен також оцінив iмовірність обрання глави держави вже у першому турі як низьку. «Думаю, менше 50%», — зазначив він. Відповідаючи на запитання про терміни свого «губернаторства», Коломойський сказав: «Я не знаю, як і скільки мені доведеться пропрацювати «губернатором», як розвиватиметься обстановка в Україні... Може, на той час мені вже нецікавий буде бізнес, і я вирішу зайнятися політикою». «Не виключаю нічого, оскільки всіляке в житті буває. Я завжди говорю: мій перший план — не мати жодних планів», — наводить слова Коломойського «ЛБ».

Заступник голови АП — за проведення референдуму з НАТО

В. о. заступника голови адміністрації Президента Андрій Сенченко виступив за проведення референдуму щодо вступу України в НАТО після стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях. «Як тільки ми загасимо пожежу на сході, треба проводити референдум. Так, у НАТО існує формальне обмеження з невступу до організації країн iз невирішеними територіальними питаннями, але, думаю, кримська ситуація не буде перешкодою», — упевнений Сенченко. Він також прогнозує, що країни НАТО посилюватимуть тиск на Росію. Нагадаємо, що раніше з приводу подібного референдуму вже висловилися кандидати у президенти України Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. Їхні думки з цього приводу є взаємовиключними: якщо Тимошенко виступає за проведення референдуму з НАТО, то Порошенко — проти цього.

Голова КМДА хоче знести Арку дружби народів та Будинок профспілок

Голова КМДА Володимир Бондаренко вважає, що потрібно знести Арку дружби народів у центрі столиці, а на її місці побудувати церкву. «Центральна частина Києва повинна стати пішохідною, Арку дружби народів треба знести, а на її місці побудувати церкву, яка там колись була», — зазначив Бондаренко, якого цитує НБН. Крім того, за його словами, потрібно знести Будинок профспілок на майдані Незалежності. «Будівля знаходиться в аварійному стані», — пояснив Бондаренко. Нагадаємо, що раніше в.о. заступника голови КМДА Михайло Кучук повідомив, що Будинок профспілок на майдані Незалежності, в якому 18—20 лютого сталася масштабна пожежа, може обвалитися.