Побачити серцем

29.04.2014

У Луцьку під час фіналу ІХ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» мешканці міста малювали мрії, влаштовували велопробіг та будували «Містечко добрих сердець». Головна мета — збір коштів на придбання медичного обладнання для Волинської обласної клінічної лікарні. Цьогорічна акція проходила під гаслом «Я хочу бачити життя!» і була спрямована на допомогу діткам із вадами зору. У період із 7 по 27 квітня всі охочі мали змогу зробити свій внесок у загальну справу.

На Волині до акції було залучено більше 2000 волонтерів, які збирали гроші в торговельних центрах, магазинах, навчальних закладах та просто на вулиці. «Більшість перехожих залюбки вкидають у наші скриньки кошти, дехто просить детальніше проінформувати, трапляються і такі, які просто ігнорують нас, — діляться враженнями волонтери. — Проте найбільше запам’ятовуються випадки, коли люди самі нас наздоганяють і поповнюють наші скриньки та ще й дякують нам».

Минулого року благодійні збори коштів були спрямовані на купівлю препаратів для дітей із вадами слуху. Спільними зусиллями по всій Україні волонтери зібрали понад 4 мільйони гривень. Зокрема, на Волині вдалося зібрати 434 тисячі гривень, за які придбали 105 слухових апаратів, а також закупили медичне обладнання для Волинської обласної дитячої поліклініки.

Уже традиційно найбільшу активність лучани проявили у день фіналу акції, 27 травня. У центрі міста було організовано низку заходів, до яких виявили бажання долучитися і малі, й дорослі жителі. У свою чергу волонтери цілий день збирали кошти по всьому місту. Координатор акції «Серце до серця» на Волині Богдан Іщук задоволений результатом: «Цьогорічна акція безумовно вдалася. Велика кількість людей долучилася до збору коштів для діток. І це дуже тішить. Зараз про підсумки говорити ще рано, але вже є результати: лише у Луцькому районі, не враховуючи наш обласний центр, було зібрано понад 9 тисяч гривень. Повний звіт із сумою, яку вдалося отримати та переліком необхідного обладнання, на яке будуть витрачені кошти, оголосимо після 1 травня».