Квартет із першої спроби

29.04.2014
Квартет із першої спроби

«Миколаївський квартет».

Такий своєрідний рекорд дався молодій мамі непросто. До цього майже шість місяців Інна Овчаренко перебувала під контролем лікарів на збереженні. За кілька тижнів до пологів жінку на реанімобілі доправили з рідного Миколаєва до столиці. У підсумку всі малюки побачили світ у Київському iнституті педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України. А щоб прийняти такі складні пологи — знадобилася допомога більш ніж десяти кращих українських лікарів. «Інна народжувала вперше в житті і дуже нервувала. Тому ми не зважилися на природні пологи. Отож Інні за медичними показаннями завчасно було зроблено кесарів розтин», — розповіла лікар-гінеколог Олени Шамаєва.

Тепер у Інни Овчаренко — два сини і дві доньки. Хлопчики важать по кілограму 800 грамів, а дівчатка — по кілограму 460 грамів. Пологи відбулися ще 14 квітня, але інформацію про них лікарі оприлюднили лише за два тижні, коли стало зрозуміло, що життю всіх чотирьох нічого не загрожує. В Інституті педіатрії малюки ще кілька тижнів перебуватимуть під наглядом фахівців.  Зараз немовлята і мама потребують особливого догляду і дорогих медичних препаратів.

Батьки та бабусі миколаївського квартету сподіваються на допомогу з боку держави та місцевої влади, адже молода родина зараз мешкає в малогабаритній однокімнатній квартирі, загальною площею у 20 кв. м. «На першому УЗД стало зрозуміло, що народиться, як мінімум, двійня. На наступному обстеженні лікарі побачили трійню, а четверту дитину виявили вже під час пологів», — розповіла щаслива бабуся Людмила Овчаренко.

На допомогу держави розраховує й новоспечений батько великого сімейства Олександр Обара. Для чоловіка поява на світ відразу чотирьох дітей стала справжньою перевіркою на стресостійкість. Через можливість ускладнень йому довелося відмовитися від ідеї «партнерських пологів», однак усі дев’ять місяців він морально підтримував дружину. Тепер чоловік готується пройти спеціальний курс в Інституті педіатрії, як правильно поводитися у такій непростій ситуації. Адже взяти на себе відповідальність  за життя відразу чотирьох малюків готовий не кожен чоловік.