Тарасова алея

25.04.2014

Людно було у вівторок у Моринцях. Адже у рідному селі Тараса Шевченка проходила толока — люди садили дубову алею в пам’ять про великого українського поета. Ініціаторами такої благодійної акції виступили студенти та викладачі Університету банківської справи Національного банку України.

«Їхні представники приїхали не лише з Києва, а й iз філій у Львові, Харкові та Черкасах. Висадження дерев почали з молитви», — розповідає «УМ» Микола Лисенко, праправнук Тараса Шевченка по братові Йосипові (нині нащадків поета по цій родинній лінії нараховується більше 1300 осіб), який теж брав участь у посадці дерев.

За словами Миколи Павловича, дубову алею висадили у центрі Моринців, неподалік від сільської ради. Це не перша дубова алея, яка радує туристів на малій батьківщині Кобзаря. Торік, наголошує пан Микола, коли у Моринцях та Шевченковому з усіх-усюд збиралися кровні родичі Тараса Григоровича, вони гуртом також посадили дубову алею безпосередньо на території національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

«А взагалі у Моринцях є ще одна історична дубова алея. Її садили до 150-річчя з дня народження Тараса Шевченка відомі люди України і тепер ті дуби виросли та вражають своєю красою», — підсумовує Микола Лисенко.