Випийте «Коктейль Молотова»

17.04.2014
Випийте «Коктейль Молотова»

Кафе «Правий сектор» у Львові. (з сайта galinfo.com.ua.)

Колишнє львівське арт-кафе «Стодола» змінило назву на «Правий сектор» і відповідно переобладнало інтер’єр. Оформлення закладу виконано тепер у переважно червоно-чорних кольорах, навіть декоративний посуд червоно-чорний. На стінах висять картини, зокрема портрет Тараса Шевченка, поруч із дерев’яними столами — бочка, на якій розкладені кілька пляшок, що символізують «коктейлі Молотова». Є й автомобільні шини, усього дві. Офіціант переконує, що їх привезли саме з київських барикад. Там побувала і балаклава, яка також є частиною інтер’єру. Цікаво доповнюють антураж хлопці-офіціанти із зачісками-«оселедцями».

Відвідувачам тут пропонують традиційні українські страви. А от серед алкогольних напоїв вирізняються чимало специфічних. Крім уже звичних у Львові наливок «хренівка» і «перцівка», тут є «майданівка», а серед коктейлів впадає в око «Шип Шина», «Подарунок москаля», «Смерть беркуту», «Звіро бій» та «Коктейль Молотова».

«Людям цікаво подивитись на інтер’єр. Підходять ближче глянути на «коктейлі Молотова» на бочці. У нас часто обідають хлопці і дівчата з «Правого сектору», але ми всім тут раді. Мені особисто назва подобається, можливо, комусь вона і не до смаку, але ж і до «Криївки» свого часу було двозначне ставлення», — каже офіціант Роман.

Для представників тепер уже політичної партії «Правий сектор» тут справді передбачені спеціальні талони на обіди, за які згодом розраховується організація. Хоча, за словами активістів «Правого сектору», жодного спільного бізнесу вони з кафе не мають.

Для львів’ян та туристів «Правий сектор» виглядає як iще одне неординарне кафе, чимось схоже на «Криївку».