«Ще нам, браття українці, усміхнеться доля!»

15.04.2014

Зірками інтернету стали віднедавна черкаські учні спеціалізованої загальноосвітньої школи №37 для дітей iз вадами слуху. Одягнувши вишиванки, 50 хлопчиків та дівчаток із цього навчального закладу на сходах рідної альма–матер щиро i з душею заспівали Гімн України мовою жестів, викликавши зворушливі та патріотичні почуття у багатьох українців.

«Ідея заспівати Гімн виникла не випадково. Бо наші школярі активно спостерігали за подіями на Майдані, а ще серед Небесної сотні є дев’ятнадцятирічний Діма Максимов, срібний та бронзовий призер iз дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії, якого наші діти–спортсмени добре знали, тож ми записали Гімн і в пам’ять про нього», — розповідає «Україні молодій» директор школи Ірина Зганяйко.

Пані Ірина каже, що в їхній школі Гімн України мовою жестів співають уже років шість на лінійках та урочистих заходах, але хорову пісню школярі виконали вперше. Загалом у патріотичній акції взяло участь понад 50 дітей різного віку.

«Взагалі наші школярі співають жестами на різноманітних фестивалях та конкурсах і в області, і в Україні постійно. Причому ми виступаємо серед дітей, які чують», — уточнює директорка. І додає, що на минулих вихідних школа брала участь у Всеукраїнському фестивалі «Штурм» , де за пісню «Тече вода» у жестовому жанрі завоювала лідерство.

За словами Ірини Зганяйко, відео, де учні їхньої школи співають головну пісню України, на сьогодні переглянуло до 30 тисяч користувачів інтернету, а педагогам та учням і досі приємно читати позитивні відгуки на нього.